Siirry pääsisältöön

Fusion restoran Mix, Tallinna

Käväisin tuossa ystäväni kanssa pienellä (nooh, viikon mittaisella) automatkalla Baltiassa. Tältä reissulta kuvia luvassa myöhemmin (kunhan joskus ehtisin ja saisin aikaiseksi niin paljon, että siirtäisin kuvat koneelle ja hoitaisin ne kuntoon). Mutta tähän väliin pitää suositella ehkä mun tähän asti parasta ravintolakokemusta Tallinnassa. Nimittäin Fusion Restoran Mixiä.

Ravintolan löysimme Tripadvisorin avulla (mä en ymmärrä, että kuinka mä aina unohdan tän loistavan sivuston...) ja taisimmepa jopa teetättää hotellilla pöytävarauksen. Torstai-illalla se ei kuitenkaan olisi välttämättä ollut tarpeen. Terassille ainakin olisi mahtunut. Tosin sanottakoon, että kesästä huolimatta suosittaisin sisällä syömistä. Ravintolan tunnelma on tosi kiva ja väitän, ettei terassilla voi tuntua yhtä kivalta.

Ravintola mainostaa itseään Fusion Kitcheninä, mutten ole edelleenkään aivan varma, mitä se tarkoittaa. Sanoisin kuitenkin tämän olevan (ainakin yhden kokemuksen perusteella) todella miellyttävä lähes fine dining -paikka. Palvelu toimi koko ajan loistavasti. Jokaikinen ruokalaji oli suussa sulavan hyvää. Seuralaiseni valitsi kolmen ruokalajin yllätysmenun, joka oli todella herkullinen. Erikoisia yhdistelmiä, joista tuli jotain aivan mielettömän hyvää. Itse nannailin ja valitsin ruokalajini listalta. Omat ruokani osuivat kyllä myös nappiin. Sienikeitto oli ehkä parasta koskaan syömääni, härkä toimi loistavasti ja jälkkärijäätelöt olivat jotain sanoinkuvaamatonta.

Kamera ei ikävä kyllä ollut mukana :/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...