Siirry pääsisältöön

Helsinki-päivä nro 1

Ulkomailla matkailun jälkeen oli hyvä matkailla myös hieman Helsingissä. Niinpä suuntasin viettämään Petran kanssa Helsinki-päivää. Päivän aloitimme (ja lopetimmekin) syömisellä. Aamupalan nautimme Kampissa Beaniessa . Aamiainen oli lautanen, josta löytyi kyllä kivasti kaikkea.


Masut sopivasti täynnä suuntasimmekin kauppatorille ja sieltä katselemaan Helsinkiä mereltä päin. Osallistuimme siis kanavaristeilylle. Ja olihan se Helsinki kaunis mereltä päin :). Ristely kesti n. 1½ tuntia ja sinä aikana saikin kuulla paljon erinäisiä faktoja Helsingin rannoista. Tosin mun muistilla, en niitä tietenkään enää muista...ihastuttava, eikö?

Risteilyltä suuntasimme metrolla Kulosaareen, josta kävelimme Kivinokkaan. Kivinokka oli itselleni entuudestaan tuttu oikeastaan vain Kjell Westön Missä kuljimme kerran -romaanista. Tämän romaanin myötä Kivinokka oli myös Käy täällä -listallani. Suomen itsenäistymisen aikoihin Kivinokasta tuli työväen vapaa-ajanviettopaikka. Tällöin yöpyminen tapahtui risumajoissa sekä teltoissa. 30-luvulla Kivinokkaan sai pystyttää jo kiinteitä rakennelmia kesäksi, tosin ne piti purkaa aina talveksi pois. Majat olivatkin lähinnä
pahvista tai puulevyistä tehtyjä. Talvisodan myötä (miehet eivät päässeet purkamaan majoja talveksi) syntyi Kivinokkaan kiinteä mökkiasutus, jossa myös sotien jälkeisen asuntopulan aikana asuttiin talvisinkin. Tällä hetkellä Kivinokassa näytti olevan paljon pieniä mökkejä, joihin on olemassa aika tarkat piirustuksen, minkä mukaan mökit on rakennettava. Ilmeisesti säännöissä lukee myös, että ympäristö on pidettävä luonnonmukaisena. Tämä selittääkin sen, miksi alue oli, nooh, hieman pusikkoista. Viihtyisä nokka kuitenkin.


Kivinokasta alkoi sitten meidän kävelyurakka. Kävelimme nimittäin Vanhankaupunginlahden ympäri Vanhankaupunginkoskelle asti (kävelyä tuli ehkä n.7km). Matkalla näimme monenlaista puuta ja kasvia, ja ötökkää..... yak. Olimmepa välillä jopa niin metsän siimeksessä (tosin koko ajan hyvin hoidetulla kevyen liikenteen väylällä), ettei liikenteen melua kuulunut ollenkaan.

uskoisitko tämän kuvan olevan Helsingistä?


Vanhankaupungin koski
 Lopuksi hyppäsimme bussiin ja suuntasimme takaisin keskustaan, jossa pistäydyimme syömässä Base Campissa (nepalilainen ravintola). Oli muuten oikein hyvää ruokaa :)


Myös viime vuonna vietimme Petran kanssa Helsinki-päivää (jokohan tätä voisi siis ruveta kutsumaan perinteeksi? :)), siitä voit lukea täältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…