Siirry pääsisältöön

Kesän vikoja vai syksyn ekoja päiviä?

...päivisin on kuuma (shortseja on ikävä) ja aamuisin kylmä... Kait se pitää jo uskoa, että syksy on selkeästi alkanut. Onneksi kuitenkin ihanan aurinkoisilla ja lämpimillä päivillä. Syksy on alkanut sikälikin, että työt on alkaneet. Näin syksyn alku on koulussa aina mielettömän kiireistä. Joka kerta mä myös unohdan sen ja onnistun kasailemaan itselleni kaikkia ylimääräisiä hommia. Toisaalta myös oppilaat jaksavat näin alkusyksystä huomattavasti paremmin, joten itsekään ei ole hillittömän väsynyt.

Töiden lisäksi nämä pari viikkoa ovat menneet ahkerasti kokkaillessa. Olen testaillut uusia juttuja (näistä postauksia myöhemmin, kunhan teen ruokia uudestaan. Jostain kumman syystä en tajua ikinä ekalla kerralla tehdessä ottaa kuvia....) ja hieman parannellut joitakin vanhoja. Järjestin myös ohimennen osana puuhakaksikkoa 35 hengen bileet. Bileet, joissa itse tehtiin ruoka alusta loppuun saakka ja jossa tilaa oli jokaiselle vieraalle periaatteessa 2 neliötä. Mutta hyvin mahtui. Lisäksi olen keräillyt kirppiskamoja (Siivouspäivä, täältä tullaan), nauttinut ihanasta brunssista ystävien seurassa (miksi mä en järjestä useammin kotibrunsseja?) ja yrittänyt ehtiä nauttimaan myös noista hillittömistä aurinkoisista päivistä. ...yhtään kuvaa en ole tainnut ottaa 2 viikkoon... eipäs kun olenpas. Bileiden juhlakaluista ehdin pari kuvaa räpsäisemään. 

Mutta nyt, kun tämä elämä taas tästä ehkä hieman rauhoittuu ja asettuu kulkemaan omaa uomaansa, rupean taas kirjoittelemaan postauksiakin. En ole siis kokonaan kartalta hävinnyt :).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…