Siirry pääsisältöön

Kesän viimeinen piknik?

Ihanat kesäiset säät näyttävät ainakin osittain vaihtuneen syksyisiin säihin. Mistä oikeastaan olen kyllä ihan tyytyväinen. Pidän pimeästä, pidän koleista aamuista, kynttilöiden polttamisesta, tunnelmavalojen virittämisestä, syksyvaatteiden käyttämisestä jne. Toisaalta on ollut niin ihanaa, kun ei ole vieläkään tarvinnut kaivella takkia esiin (olen porskuttanut menemään villatakin kanssa) ja t-paidalla tarkenee aivan loistavasti.

Mutta siis itse asiaan. Viikko sitten sunnuntaina juhlistin ystäväni J:n kanssa loistavaa säätä ja suuntasimme piknikille Suomenlinnaan. Emme muuten olleet ainoat lautalle suuntaavaat. Menomatkalla meitä kyllä hieman epäilytti. Koko meri näytti olevan ison valkoisen pilven sisällä samoin kuin itse saari. Lautan kannella todettiinkin hytisten pilvien vaikuttavan todella paljon lämpötilaan. Kauaa ei kuitenkaan ehditty Suomenlinnassa kävellä, kun aurinko jo saapui pilvien takaa ilahduttamaan päiväämme.

Menimme tällä kertaa hyvin yksinkertaisilla eväillä. Hieman skumppaa, hieman mansikoita sekä herkullisia porovoileipiä. Porovoileivät ovat olleet kehittelyn alla ja nyt näyttää, että sopivat suhteet on löydetty :).

Porovoileivät

1 pkt saaristolaisleipää (esim. LIDLin)
salaatinlehtiä
100g kylmäsavuporoleikkelettä
½ punasipuli
1 dl kermaviiliä
1 dl kuohukermaa vatkattuna
hieman mozzarellajuustoraastetta
hieman ruohosipulia silputtuna
mustapippuria

Pienistä poro pieniksi paloiksi. Mitä pienempää, sen parempi. Sekoita poron sekaan silputtu punasipuli, kermaviili ja mausteet. Vatkaa kerma ja yhdistä. Todennäköisesti levite on tässä vaiheessa vielä kovin notkeaa, joten lisää sekaan mozzarellajuustoraastetta (eiköhän joku muukin käy...), niin että levite hieman "tiivistyy". Maistele myös, että maistuu hyvälle. Laita jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään asti.
Leikkaa saaristolaisleivästä viipaleita ja levitä aina kahdelle leivälle levitettä (n.½ cm kerros ehkä). Laita väliin salaatinlehti ja yhdistä leivät.


Iltapäivä kului mukavasti eväitä syödessä ja jutellessa. Kaupungista ulos lähteminen (lasken Suomenlinnan ei-kaupungiksi) rentoutti oikein kunnolla. Pois lähtiessä piipahdimme vielä Cafe Vanillessa, jossa söin kerrassaan herkullista suklaakakkua. Olipa oiva päivä :)

Kommentit

  1. Kuulostaa ihanalta! Vaikka oon aikamoinen piknikleidi, ei Suomenlinnassa ole tullut nautittua piknikkiä koskaan. Tämä täytyy korjata heti ensi kesänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohoo.. tuo sun täytyy kyllä ehdottomasti korjata. Koska kyllä Suomenlinna on piknikpaikkojen ehdoton must. ...ehkä ensi kesänä voisi järkätä vaikkapa blogipiknikin sinne?

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…