Siirry pääsisältöön

Farang + Taidehalli



Eräs arki-ilta nenä laitettiin osoittamaan kohti Helsingin keskustaa ja hankittiin piristystä arki-iltoihin (sekä samalla reissulla täydennystä teevarastoihin, jotka olivat hälyttävästi huvenneet). Päämääräksi valikoitui Taidehalli sekä Taidehallin yhteydessä sijaitseva ravintola Farang.

Taidehallissa minua ja seuralaistani kiinnosti erityisesti Lauri Astalan Transit-videoteos. Videoteoksessa yhdistyi ainakin minun päässäni kaksi itselleni tärkeää asiaa: New York (jonne edelleenkin haluaisin kuumeisesti) sekä scifi. Videoteos on kuvattu öisessä New Yorkissa käyttäen erilaisia kuvakulmia. Itselleni tästä tulee todella avaruusalusmainen olo. Kaupunki näyttää varsinkin ylösalaisin kuvattuna moniulotteiselta avaruusalukselta. Pimeys, jossa näkyy huoneistojen valot, vahvistavat tätä mielikuvaa. Pidimme seuralaiseni kanssa tästä Studiossa esitetystä videoteoksesta todella paljon. Sen sijaan Taidehallin päänäyttely: Nathalie Djurberg & Hans Berg ei oikein vakuuttanut.

Farangissa nautimme Sarikatang-maistelumenun sekä menun suositusviinit. Farangin on Kaakkois-Aasialainen ravintola ja illan aikana havaitsin, ettei kyseinen ruokamaailma ole aivan lähinnä minua. Ruoka oli todella hyvää, maut sopivat loistavasti yhteen ja ruoassa ei ollut yksinkertaisesti mitään valitettavaa. Yksikään ruokalaji ei vain aiheuttanut minussa erityistä wow-tunnetta. Ilta oli kuitenkin erittäin mukava ja palvelu tässäkin paikassa erittäin hyvää.


Söin muuten elämäni ensimmäisen kerran simpukkaa eri muodoissa. Huolimatta pienoisista ennakkoasenteista, ei maussa ollut mitään valittamista. Oli oikeastaan aika hyvääkin :)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…