Siirry pääsisältöön

Couscous-kasvissalaatti

Lokakuu ehti muuttua jo marraskuuksikin.... Mutta kasvisruokapostaukset jatkuvat. Lokakuun aikana tuli kuin tulikin kokeiltua monta uutta kasvisruokaa. Osa parempia osa vähän vähemmän parempia... Mutta monta ruokaa jäi kyllä ruokalistalle, jee! Postailen loput hyvät kokeilut tässä marraskuun alussa.

Viime viikonloppuna vietimme pieniä (kait 10 henkeä on aika pienet) illanistujaisia luonani. Herkuttelimme todella hyvällä Kinuskikissan ohjeella tekemälläni kasvispiirakalla (ohjeen voit kurkata täältä) sekä couscous-kasvissalaatilla. Couscoussalaattia riitti sopivasti kymmenelle hengelle, joten sen voi huoletta puolittaa, jos haluat tarjota salaattia vaikka hieman pienemmälle porukalle.

Couscous-kasvissalaatti

kasvikset:
2 kesäkurpitsaa
2-3 munakoisoa
1-2 paprikaa
6 salottisipulia
n. 3 rkl oliiviöljyä

kastike:
4 rkl sitruunamehua
4 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 punainen chili
4 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl tuoretta persiljaa silputtuna

couscous:
4 dl vettä
4 dl couscousia
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

1 granaattiomena
1 prk fetaa paloina

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään lohkoon (poista päät ensin). Poista vetinen siemenosa. Puolita lohkot ja leikkaa paloiksi. Leikkaa munakoisot kahdeksaan lohkoon (jälleen poista päät ensin) ja paloittele. Kuutioi paprika, kuori ja lohko sipulit. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Sekoittele seosta. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa n. 30min. Tarkkaile uunia ja sekoita mahdollisesti välissä.

Valmista kastike. Sekoita sitruunamehuun suola, mustapippuri, hienonnettu chili, kuorittu ja raastettu inkivääri, kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet sekä persiljasilppu. Kun kasvikset ovat valmiit, siirrä ne kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.

Valmista couscous. Mittaa kattilaan vesi, suola ja öljy. Kiehauta ja sekoita joukkoon couscous. Ota kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla n. 5 minuuttia. Tämän jälkeen sekoittele couscousia haarukalla ja sekoita sitten kasvisten joukkoon.

Erottele granaatinomenasta siemenet ja tarjoile salaatti näiden siemenien sekä fetan kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...