Siirry pääsisältöön

Marraskuu

Lokakuu vaihtui marraskuuksin jotenkin täysin yllättäen. Talvi on jo oikeasti pian täällä ja joulu! Tänä vuonna toimitan osan joululahjoista perille jo marraskuun puolivälissä (siis ihan pian, hui!), joten ne pitää näköjään oikeasti mennä hankkimaankin.... Joulukortit voisi myös miettiä. Kesällä tein vakaan päätöksen, että tänä vuonna EN askartele joulukortteja. ...mutta voisihan sitä muutaman tehdä, tai ehkä kaikillekin.... mä niin tiesin tämän ;).

Selailin lokakuun valokuvia ja jestas, kuinka ihania ilmoja onkaan ollut. Hieman harmittaa, etten ehtinyt enempää ulkoilla loistavien syysmaisemien keskellä (no onhan vieläkin kyllä syysmaisemat, mutta se ihana väriloisto alkaa jo puuttumaan).

Hämmentävää oli käydä lokakuun puolella myös Oulun korkeuksilla. Siellähän oli jo ihan talvi!

Olin eilen muuten mielettömän kivoissa Halloween-bileissä (mulla on hieman kahtiajakautunut suhtautuminen Halloweeniin. Toisaalta pidän sitä hieman jenkkihömpötyksenä, mutta toisaalta syy kuin syy järjestää juhlat on aina hyvä syy. Ja halloweenin ympärille saa järjestettyä tosi kivoja juhlia :)). Isäntäpari oli nähnyt mielettömästi vaivaa ja koristelut (harmi, ettei kamera ollut mukana) sekä musiikki oli kerrassaan karmivaa. Paras anti oli kuitenkin jälleen keskustelut. Olen viime aikoina viettänyt kohtuullisen paljon aikaa itseäni reilusti vanhempien ihmisten kanssa. Samoin eilisissä bileissä olin ehdottomasti nuorin (jaa, no isäntäparin jälkikasvu on kyllä mua nuorempaa, mutta niillä oli omat bileet) ja viihdyin niin hyvin. On hienoa havaita, että 20 vuoden ikäerokaan ei estä hyviä keskusteluja. Ja on hienoa huomata, että ne 40+ ja 50+ -ihmisetkin on aivan samalla aaltopituudella itseni kanssa (sitä en tiedä, että pitäisikö siitä huolestua...)

...nyt voisinkin ruveta suunnittelemaan niitä paljon puhuttuja joulukortteja... :)
Mukavaa viikonloppua kaikille :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…