Siirry pääsisältöön

Pacificon brunssi (toiseen kertaan)

Brunsseilusta on ollut yllättävän pitkä tauko. No, onneksi se asia on näköjään korjaantumassa jälleen. Viime viikolla käväisin Pacificon brunssilla ja tänäkin viikonloppuna olen suuntaamassa brunsseilemaan.

Pacificon brunssin olen käynyt kokeilemassa kerran aiemminkin (täältä voit lukea siitä). Viimeksi en aivan vakuuttunut brunssista eikä se nytkään vienyt kyllä sydäntäni (eikä kieltä) mukanaan. Periaatteessa mitään vikaa ei ollut, mutta mikään ei erityisesti myöskään osunut makuhermoon. Ruoka oli hyvää, sitä oli paljon. Ruokalajeja oli paljon erilaisia ja viime kertaan nähden oli huomattava parannus: ruoka ei ollut koko ajan loppu. Tosin tällä kertaa myöskään väkeä ei ollut niin paljoa. Paikka on selkeästi hipstereiden suosiossa ja tunnelmaltaan paikka on tosi kiva. Edelleenkin yritän muistaa mennä Pacificoon joskus iltaa istumaan.

Tarjolla oli kahta erilaista mehua, teetä, leipiä, leikkeleitä, nakkeja, munakokkelia, lihapullia, salaatteja, salsaa, nachoja. Löytyi myös jogurttia + marjoja, sekä jälkkäriksi omenahyvettä.

Tällä kertaa yhdistimme brunssiin myös kävelyn hyisessä lähiympäristössä. Aurinko paistoi, joten maisemat olivat hienoja. ...mutta kylmä oli...  

p.s. ylemässä kuvassa näkyvä kampaus on ehkä helpoin ikinä. Letitä hiukset niskaan (ihan tavallinen letti, ei mitään ranskalaista tällä erää). Pyöräytä letistä lenkki/nuttura ja kiinnitä se pinneillä. Laita pari kukkaa/muuta koristetta peittämään hiusten päät.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...