Siirry pääsisältöön

Korjaamon brunssi

Viime viikonloppuna ohjelmaan mahtui paljon kivoja juttuja. Kävin Kulttuuriystäväni kanssa Wannabe Ballerinas -joulushowssa ja saman neitokaisen kanssa kävimme myös lauleskelemassa kauneimpia joululauluja kirkossa. Ja jotta jaksaa nauttia kulttuurin nautinnoista, on toki saatava myös murua rinnan alle. Niinpä viime lauantai alkoi Korjaamon brunssilla, ja samalla tuli toki käytyä myös Korjaamon joulumarkkinoilla (mukaan tarttuivat viimeiset joululahjatkin, jee!)
Mutta se brunssi. Brunssia on Korjaamolla tarjolla sekä lauantaisin että sunnuntaisin klo 11 - 15. Hintana on 19,50 €, mikä oli ihan ok hinta näistä antimista, hieman olisin toivonut monipuolisempaa valikoimaa. Pöydästä löytyi karjalanpiirakoita, yhtä leipää, kroisantteja, muutamaa leikkelettä, yhtä salaattia, munakokkelia, paistettuja perunoita, jogurttia yms. Lisäksi jälkkäriksi oli pannaria ja suklaamoussea.
Kaikki oli täälläkin todella hyvää, mutta jälleen jäi se jokin juttu puuttumaan. Ei siis mitään erikoista, kolahtavaa asiaa täälläkään. Miinuksena mainittakoon brunssin pienoinen sekavuus (tosin joulumarkkinat saattoivat vaikuttaa tähän myös). Baaritiskiltä löytyivät mehu, vesi, tee ja kahvi, sen sijaan itse ruoat olivat toisessa huoneessa. Itselleni oli ainakin aluksi hieman epäselvää, kuuluvatko juomat brunssin hintaan vai eivät (päättelin sitten niiden kuuluvan, tosin en ole aivan varma vieläkään). Ruokailutila oli paikkana hieman meluisa ja vähän sellainen kiireisen oloinen.

Mutta kokonaisuutena oli kuitenkin vallan kiva brunssi. Sijainniltaan se on myös sen verran kiva, että saatanpa poiketa joskus toistekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…