Siirry pääsisältöön

Munkkivuoren Fazer: brunssi


Monesti näin itsenäisyyspäivänä olen viettänyt kotibrunssia jossakin päin Suomea. Tänä vuonna suuntaan kuitenkin piakkoin kummitytön syntymäpäiville, joten brunsseilut jää väliin. Viime sunnuntaina suuntasin kuitenkin ystäväni P:n kanssa brunsseilemaan Munkkivuoren Fazerille (samalla juhlistimme P:n vanhenemista). Kummallekin meistä kyseinen paikka oli täysin uusi tuttavuus.

Tälle Brunssille kannattaa ehdottomasti varata pöytä. Paikka ei ole suuren suuri ja näyttää olevan erittäin suosittu. Itse olimme varanneet pöydän, ja se olikin ainut vapaa pöytä, mikä paikassa oli, meidän saapuessa paikalle.



Brunssi oli aika perusbrunssi. Mitään erikoista tai esille pomppaavaa ei ollut. Kuitenkaan mikään ei ollut vikanakaan (tai no tuoremehukannujen täyttö oli hieman hidasta). Brunssin hintaan kuului peruskahvi tai haudutettu tee (tästä plussaa). Noutopöydästä löytyi muutamaa erilaista salaattia, katkarapuskagenia (voi kuinka hyvää tämä olikaan leivän päällä), leikkeleitä, juustoja, joguritta + pähkinöitä,  kroisantteja sekä muutamaa erilaista leipää. Jälkkäriosastolta löytyi hedelmäsalaattia sekä kahta erilaista kakkua. Suklaata ei ollut missään muodossa, höh.
Ystäväni kanssa päädyimme siihen, että tämä brunssi ansaitsisi kouluarvosanan 8+.

Kommentit

  1. Mun mielestä Munkan Fazerin brunssi oli tosi ihana! Laadukas ja herkullinen. Sapuskaa ei ollut tajuttomasti, mutta kaikki maistui enemmän kuin hyvältä. Tänne on eksyttä jo muutamaan eri kertaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan kyllä sun kaikki luettelemat asiat, mutta kaipaisin silti sitä jotain juttua... Jotain erikoisuutta tms. Jotain joka pomppaa erityisesti esiin... Mutta hyvää oli kyllä silti ja menen varmasti uudestaankin. Tänne kun on vielä ihan kätevä huristella autolla ihan lähietäisyydelle. ...monina kiireisinä viikonloppuina auto + autolla paikalle pääseminen ovat vain aika bueno juttu...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…