Siirry pääsisältöön

Munkkivuoren Fazer: brunssi


Monesti näin itsenäisyyspäivänä olen viettänyt kotibrunssia jossakin päin Suomea. Tänä vuonna suuntaan kuitenkin piakkoin kummitytön syntymäpäiville, joten brunsseilut jää väliin. Viime sunnuntaina suuntasin kuitenkin ystäväni P:n kanssa brunsseilemaan Munkkivuoren Fazerille (samalla juhlistimme P:n vanhenemista). Kummallekin meistä kyseinen paikka oli täysin uusi tuttavuus.

Tälle Brunssille kannattaa ehdottomasti varata pöytä. Paikka ei ole suuren suuri ja näyttää olevan erittäin suosittu. Itse olimme varanneet pöydän, ja se olikin ainut vapaa pöytä, mikä paikassa oli, meidän saapuessa paikalle.



Brunssi oli aika perusbrunssi. Mitään erikoista tai esille pomppaavaa ei ollut. Kuitenkaan mikään ei ollut vikanakaan (tai no tuoremehukannujen täyttö oli hieman hidasta). Brunssin hintaan kuului peruskahvi tai haudutettu tee (tästä plussaa). Noutopöydästä löytyi muutamaa erilaista salaattia, katkarapuskagenia (voi kuinka hyvää tämä olikaan leivän päällä), leikkeleitä, juustoja, joguritta + pähkinöitä,  kroisantteja sekä muutamaa erilaista leipää. Jälkkäriosastolta löytyi hedelmäsalaattia sekä kahta erilaista kakkua. Suklaata ei ollut missään muodossa, höh.
Ystäväni kanssa päädyimme siihen, että tämä brunssi ansaitsisi kouluarvosanan 8+.

Kommentit

  1. Mun mielestä Munkan Fazerin brunssi oli tosi ihana! Laadukas ja herkullinen. Sapuskaa ei ollut tajuttomasti, mutta kaikki maistui enemmän kuin hyvältä. Tänne on eksyttä jo muutamaan eri kertaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan kyllä sun kaikki luettelemat asiat, mutta kaipaisin silti sitä jotain juttua... Jotain erikoisuutta tms. Jotain joka pomppaa erityisesti esiin... Mutta hyvää oli kyllä silti ja menen varmasti uudestaankin. Tänne kun on vielä ihan kätevä huristella autolla ihan lähietäisyydelle. ...monina kiireisinä viikonloppuina auto + autolla paikalle pääseminen ovat vain aika bueno juttu...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...