Siirry pääsisältöön

Pad Thai


Reseptipostaukset jatkuvat vihdoin ja viimein...
Tällä kertaa esittelyssä Thaikkuruoka Pad Thai. Tämä resepti on oma sovellus useammasta reseptistä ja Pad Thaissa ilmeisesti perinteisesti osana olevan kanan olen korvannut parsakaalilla. Toimii mielestäni jopa paremmin... (ensimmäisellä kokeilukerralla kana pysyi osana reseptiä).


Pad Thai parsakaalilla
250 g riisinuudeleita
2 rkl öljyä
1 - 2 parsakaalia
4 kevätsipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tuore chili (sekä chilimaustetta)
2 kananmunaa
1 dl suolattuja maapähkinöitä
4 rkl ruokosokeria
4 rkl kalakastiketta
4 rkl tamarinditahnaa
(nämä edelliset 3 x 4 rkl voi myös korvata valmiilla pad thai -kastikkeella)

hieman sitruunanmehua


Huolehdi ensin pilkkomisista. Leikkaa valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi, tee kevätsipuleista n. 4 cm pituisia ohuita suikaleita, pilko parsakaali suhteellisen pieniksi kukinnoiksi. Silppua chili sekä tee suolapähkinöistä veitsellä pienen pieniä palasia (murskaa). Sekoita keskenään ruokosokeri, kalakastike ja tamarinditahna (valmistaudu aika mielenkiintoiseen tuoksuun).

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla ja nosta ne sen jälkeen lautaselle odottelemaan. Keitä vettä ja kaada se kiehuvana kulhoon nuudelien päälle. 2 minuutin kuluttua valuta ja huuhtele nuudelit (ole tässä tarkkana, nuudeleiden ei pidä kypsyä liikaa).
Kuumenna öljy wokissa. Lisää parsakaali ja paistele hetki (pannun on tarkoitus olla mahdollisimman kuuma koko ajan). Lisää kevätsipuli sekä valkosipuli ja jatka paistamista. Lisää sekaan kananmunat ja paista, kunnes alkavat vähän hyytyä. Lisää sekaan chili sekä nuudelit. Paista pari minuuttia ja lisää mausteseos. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lopuksi lisää suolapähkinärouhe ja sekoita hyvin.
 Tarjoa saman tien ja lorauta lautasille vielä hieman sitruunamehua.



Kommentit

  1. Pad Thai on niin hyvää. :P Ja pakko sanoa, että mieheni tekee sen paremmin kuin Koh Lipen saareb paikallinen kokki - se on aika hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olin todella hämmentynyt Pad Thain hyvyydestä, varsinkin kun se kastike haisee mun mielestä kammottavalle...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj