Siirry pääsisältöön

pääsiäistä ja sammakoita

Tämän pääsiäisen iloihin on kuulunut muun muassa puhtaiden ikkunoiden ihailu (onneksi talouteeni kuuluu pitkä ihminen, joka yltää pesemään ikkunat ilman epätoivoista kiipeilyoperaatiota. Ja se vielä tykkäskin pesemisestä :)), auringosta nauttimista ja rentoutumista.
Tämä päivä on alkanut aamiaisella ennen aamiaista (brunssi kutsuu piakkoin). Ja mikäs on ollessa, kun parvekkeellakin tarkenee (tosin villasukkien ja villatakin kera).
Eilen illalla törmäsn ekaa kertaa tälle keväälle (ja ylipäätänsä pitkään pitkään aikaan) sammakoihin. Katulamppujen alle oli jähmettynyt kilometrin matkalla yhteensä 18 sammakkoa. Yksi niistä kurnutti aivan hiljaa ja yksi liikkui hitaasti pois valosta, kun yritin siitä kuvaa ottaa. Kaikki muut 16 kappaletta vain olla möllöttivät. Jos oikein muistan alakoulun bilsan tunneilta, niin sammakot ilmeisesti jähmettyvät valoon joutuessaaan. Odottavat siis hämärää, jotta voivat mönkiä turvaan (saivat kyllä siinä tapauksessa odottaa todella kauan). Hieman kävi sääliksi niitä... Jäävät kuitenkin todella helposti jalan tai pyörän alle ja ovat vielä lisäksi ylihelppoa saalista. Ilmeisesti niitä on kuitenkin erittäin vaikea havaita, koska kaikki iltalenkillä olleet koirat vain ja ainoastaan ohittivat sammakot korvaansa lotkauttamatta. Tai sitten kaikki lähialueen koirat ovat todella hyvin koulutettuja sammakkoystävällisiksi.
Yksi yksilö pääsi kuvaankin. Ja ei välittänyt tuon taivaallista kuvaajasta tai ihan lähellä olevasta kännykästä (siinä syy huonoon kuvanlaatuunkin).

Mukavaa ja rentouttavaa pääsiäisen jatkoa :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...