Siirry pääsisältöön

Herkullinen tortillaruoka

...jonka nimestä mulla ei ole aavistustakaan. Reseptin taltioin ehkä Kodin Kuvalehdestä (tai jostakin muusta lehdestä, mutta tänä keväänä se kuitenkin oli) ja sen nimi oli ehkä Chili Con Carne tai sitten ei. Tai ainakin mulla tulee tuosta nimestä mieleen aivan erilainen ruoka. Reseptihän hieman muokkautui taas matkalla ja tällainen on mun versioni tästä herkullisesta ruoasta (joka ei sitten missään nimessä ole hienosti ja siististi syötävää ruokaa).



Kerrostortillat
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g jauhelihaa
4 tl chipotlekastiketta
hieman chilimaustetta
½ tl suolaa
400g tomaattimurskaa (mitä hienompaa sen parempaa, esim. mutti toimii mainiosti)
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 pkt pekonia
4 - 8 tortillalettua
200g raastettua cheddarjuustoa
2 avokadoa pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 tlk ranskankermaa
n. 1 rkl sitruunanmehua


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa sipulit, chipotlekastike ja suola. Anna hautua hetki (sipulit voisivat kuullottua). Lisää tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Anna kastikkeen hautua n. 30min tai enemmänkin. p.s. chipotlekastiketta ei kannata jättää pois. Se tuo ruokaan hieman tulisuutta ja lisäksi savun makua. Toimii.

Samaan aikaan levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa rapeiksi n. 10 min. (itse otin pekonit 10 minuutin päästä uunista, kuivailin niitä hieman talouspaperilla ja laitoin vielä parilla lautasella (ilman paperia) uuniin paahtumaan muutamaksi minuutiksi.) Pekonien pitäisi olla niin rapeita, että ne saa käsin murusteltua pieniksi.

Raasta juusto + valmistele muut ainekset. Sekoita sitruunanmehu ranskankermaan.

Leikkaa tortillat neljään osaan ja lado ne vierekkäin pellille (käytä kahta, jos ei mahdu yhdelle). Ripottele päälle n. puolet juustoraasteesta. Nosta pellit uuniin ja anna lämmetä n.10 min, kunnes juusto on sulanut.

Ja sitten pöytään. Jokainen kokoaa ruoan omalle lautaselleen mieleisessä järjestyksessä. Parhaimmat makutulokset syntyivät mielestäni kun toimi näin: alimmaksi tortillakolmio. Päälle jauhelihaa + pekonia sekä hieman juustoa. Päälle toinen tortillakolmion. Jälleen lisää jauhelihaa + pekonia. Tämän koko komeuden päälle vielä juustoa, sipulia, avokadoa sekä ranskankermaa. Ja sitten lopuksi se korianteri. Kruunaa koko ruoan. Syö haarukalla ja veitsellä, käsin meni todella sotkemiseksi...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj