Siirry pääsisältöön

Piknikillä Träskändan puistossa

Ennen ilmojen kylmenimisiä (hrrr) ehdimme hurauttaa pyörillä iltapiknikille Träskändan puistoon Espoossa. (p.s. paikalle pääsee myös busseilla ainakin Leppävaarasta ja Pähkinärinteestä ja auton jättäminenkin lähistölle onnistuu helposti).

Ihastuimme paikkaan kovin. Iso ruohokenttä, johon voisi vaikka viritellä jalkapallopelin tai heitellä frisbeetä. Lisäksi puistoon kuuluu metsikkö, jossa samoillen voi viettää myös aikaa. Puistossa sijaitsee myös Träskändan kartano, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla edellisen tuhouduttua tulipalossa (tässä aiemmassa versiossa asusteli muun muassa Aurora Karamzin).  Tällä hetkellä kartano on tyhjillään ja Espoon kaupunki ilmeisesti etsiskelee kartanolle uutta omistajaa ja käyttöä. En tiedä kuinka puistoalueelle ja puistossa samoilulle käy, kun uusi omistaja paikalle joskus löytyy, joten kannattaa käyttää tilaisuutta tutustua paikkaan ennen kuin se mahdollisesti on liian myöhäistä.

Iltapiknikin eväisiin kuului tällä erää myös uusi kokeilu:
Kroisantit täytettynä (paikan päällä) vuohenjuustolla (pehmeällä sellaisella, katkaistun pyramidin näköisissä pakkauksissa), espanjalaisilla mansikoilla (ne oli muuten yllättävän makeita) sekä rucolalla. Oli muuten tosi hyvää. Suosittelen kokeilemaan tänä kesänä, jos et ole vielä kokeillut.

Illan hämärryttyä seikkailimme vielä pyörien kanssa lähimetsikössä. Metsiköstä löytyi esimerkiksi keisarin tammi, joka legendan mukaan on istutettu sille paikalle, missä Venäjän tsaari kaatoi saksanhirven (elettiin vuotta 1863). 

Luulenpa, että tästä puistosta saattaa tulla tämän kesän vakiopiknikpaikka. Hieman jo virittelen ajatusta, että kesällä voisin hurautella ihan tuosta vain pyörällä lueskelemaan kirjaa puistoon. Tosin se edellyttää ilmojen lämpenemitsä...

Mutta oli sää mikä hyvänsä, tällä tyypillä alkaa loma ihan pian. Jee!

Kommentit

  1. Kuulostaapa mukavalta paikalta! Toivotaan, että ne pikniksäät palaa pian...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ainakin vaikuttaa hyvältä :). Kesä tuli takaisin :)

      Poista
  2. Puisto on täälläkin todettu erinomaiseksi piknikpaikaksi! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj