Siirry pääsisältöön

Taste of Helsinki 2014

Tänä vuonna se on tehty, kävin todellakin Taste of Helsinki -tapahtumassa. Ja kannatti kyllä mennä, sen verran hyviä herkkuja tuli syötyä. Ensi vuonna uudestaan :).
Suuntasimme paikalle eilen lauantaina ja sää ei nyt ollut ehkä ihan parhain. Vettä ei satanut, mutta ilma oli kylmä ja tuuli vielä kylmensi sitä. Katselin kauhulla niitä naishenkilöitä, jotka olivat panostaneet ulkonäköön ja olivat paikalla pikkuisissa hamosissa. Itse olin tunkenut päälle niin paljon vaatetta kuin vain sain mahtumaan (pipo kyllä unohtui matkasta :/) ja silti paleli... Jos sää olisi ollut himpan verran parempi, olisimme varmasti viihtyneet Kansalaistorille pystytetyssä tapahtumassa kauemminkin. Tosin kylmästä säästä huolimatta vietimme alueella kaksi tuntia.

Seuralaiseni kanssa söimme yhteensä 10 annosta.
Annokset maksoivat 5 - 6 markkaa kappaleelta (alueella maksuvälineinä toimivat markat (1 mk = 1 €), joita sai vaihtaa vaihtopisteissä) ja olivat suhteellisen pieniä, mutta todella herkullisia. Jaoimme jokaisen annoksen, näin kumpikin sai maistella mahdollisimman montaa.  Jokainen maistelemamme annos oli hyvä, mutta kolme ruoka-annosta nousi ehdottomasti ylitse muiden. Postresin Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipä, Juuren punajuurimakaronilaatikko sekä Farangin Hola Hola `14´ -jälkkäri.

Punajuurilaatikko vei meidät sen verran mennessään, että juurikin tällä hetkellä on uunissa kypsymässä kilo punajuuria (niitä oli muuten vaikea löytää kaupasta, ilmeisesti ollaan vähän välisesongissa tällä hetkellä). Soppa365:ssä on nimittäin osa Taste of Helsingin resepteistä... Erittäin kätevää. Taste of Helsingin resepteihin pääset tästä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...