Siirry pääsisältöön

Peroba Cafe: brunssi


Leppävaaraan hiljaittain avautunut Peroba Cafe on ihastuttanut mua tämän kesän aikana. Ensin kävin siellä teellä (ja syömässä herkullista porkkanakakkua), sitten suuntasimme kolmen hengen porukalla sinne lauantaibrunssille ja eiköhän tämän kesän aikana tule vielä muutaman kerran sinne suunnattua. Kerrankin on nimittäin kiva kahvila, joka on pyöräilymatkan päässä. Ja koska Sellon kahvilat eivät oikeesti ole mitenkään tunnelmallisia, niin tänne voi myös pyörähtää Sello-reissunkin yhteydessä.

Mutta se brunssi. Brunssi  maksoi 22€/pää, mikä tuntui aivan kohtuulliselta summalta tästä brunssista. Valikoima ei ollut järjettömän laaja, mutta sitäkin laadukkaampi. Tarjolla oli kolmea erilaista (ja hyvää) salaattia sekä pieniä lisukkeita niille. Lämpimänä löytyi pekonia, braatwurstia, munakokkelia sekä pikkupannareita (hillon ja kermavaahdon kera). Löytyi myös tuoreita hedelmiä, muutamaa erilaista juustoa, erilaisia leipä sekä kahta erilaista jälkkärikakkua. Erittäin herkullista oli lohimunakasrulla. Juomapuolelta löytyi mehuja sekä teetä (ei kuitenkaan irto-) ja kahvia.
Brunssi sai seurueeltamme kehuja. Laadukkuutta kiiteltiin kovasti. Hieman jäimme kaipaamaan leivän päälle laitettavia leikkeileitä. Tai ylipäätänsä jotain voin ja juuston lisäksi leivän päälle. Ja vaikka kaikki olikin hyvää, niin munakasrullan lisäksi ei löytynyt muita sellaisia erityisesti mieleen pomppaavia yllätyksiä. Miljöö sai sekä ruusuja että risuja. Talo on ihastuttava ja sisätilat ovat todella viihtyisät. Kahvilasta johtumattomista syistä ikkunoista katsoessa tai parvekkeella ollessa oli hieman rakennustyömaaolo. Eiköhän Leppävaarakin joskus valmistu kokonaan, jolloin rakennustyömaamaisemat häviävät.

Arvosanojen keskiarvoksi brunssi sai 8+.  Parvekkeella olevista pöydistä vielä lisäplussa. Oli nimittäin kesän eka kesämekkopäivä ja senhän kruunasi parvekkeella nautittu brunssi.

Kommentit

  1. Peroba Cafen brunssi täytyy käydä testaamassa. Se arkiaamupala on muuten poistunut! Harmi.. Toivotaan, että se palaisi joskus listoille. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...