Siirry pääsisältöön

Sunnin brunssikori

Viikonloppuna suuntasimme sekalaisen seurakunnan kera Suomenlinnaan piknikille. Mukana oli niin lapsia, teinejä kuin aikuisiakin. Piknikille olimme tehneet itse eväsleipiä ja paistaneet pakastecroisantteja sekä lisäksi haimme torilta mansikoita. Matkalle kauppatorille piipahdimme vielä hakemaan brunssikorin. Ravintola Sunn nimittäin tarjoaa kesäviikonloppuisin mahdollisuuden hakea mukaan brunssikorin (joko omaan koriin tai paperikassiin) hintaan 20€/pää.  Me otimme brunssikorin kahdelle hengelle, ja kun omat eväät lisättiin joukkoon riitti meidän 8 hengen seurueelle syötävää yllin kyllin.

Brunssikorin herkut olivat todella maittavia. Löytyi kahdenlaista salaattia, savustettua lohta, valkohomejuustoa, hedelmäviipaleita, herkullista leipää, leivälle laitettavaa tahnaa, leikkeleitä, pinaattipiirakkaa, tuoremehua sekä aivan järkyttävän herkulliset juustokakkupalat.

Maittavan ja täyttävän brunssin jälkeen suuntasimme kiertelemään vielä Suomenlinnaa ja samalla teinejä sivistettiin historiapläjäyksellä. Lopuksi vielä uskaliaimmat kävivät pulahtamassa meressä.


Kommentit

  1. Hellurei!

    Hieno postaus. Välittyy hienosti kiirettömän kesäpäivän tunnelma! Mukavaa myös kuulla, että Sunnin herkut maistuivat. Jaoin postauksesi Ravintola Sunnin facebook-sivuilla. Aurinkoista intiaanikesää!
    -Virve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vielä Sunnin herkuista. Nautimme niistä kovasti :)

      Poista
  2. Sunnin brunssikorin mainos möllöttää meillä jääkaapin ovessa, toivotaan, että ehditään vielä elokuun aikana testaamaan se! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaas mitä, luulen että bongasin mainoksen ekan kerran nimenomaan teidän jääkaapin ovesta... Siitä se idea tais alunperin lähteäkin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…