Siirry pääsisältöön

Tallinna: Horisont

Tässä onkin sitten viimeinen Tallinna-postaus.
Juhannuspäivän kunniaksi olimme päättäneet panostaa sekä ruokaan että näköalaan ja niinpä olimme ennakkoon varanneet pöydän Horisontista. Horisont sijaitsee Swiss-hotellin 30. kerroksessa ja on varustettu todella hyvillä näköaloilla.

Horisont on nimenomaan fine dining -paikka. Tarjoilija ehti toimia ennen kuin itse todellakaan ehti huomata tarvitsevansa mitään. Viinikaadot sujuivat sujuvasti, vettä kaadettiin myös tarjoilijan toimesta sopivin väliajoin. Kaikki oli sujuvaa ja sopivan huomaamatonta. Tässä ravintolassa oli myös valkoiset pöytäliinat (enkä kaatanut viinilasia, vaikka hieman jännittikin).  Olemme viime aikoina harrastaneet paljon maistelumenuja ja sellaiseen päädyimme nytkin. Kannatti! Tämä oli ehdottomasti paras maistelumenu, mitä olen tähän asti kokeillut. Jokainen annos oli vähintään hyvä, ei minkäänlaisia pettymyksiä tai epäilyksiä jonkun annoksen suhteen. Pääruoka oli hirveä, joka oli oikeasti hyvä annos. Siinä ei ollut mitään vikaa, mutta se oli ruoista ns. tavallisin. Kaikissa muissa tuli vastaan joku juttu, joka nosti annokset loistaviin. Hauskaa oli myös, että ennen hirveä tuli ns. välijälkkäri: sorbetti. Täydellisesti ajateltu, koska ilman tätä välijälkkäriä olisi ollutkin hieman liian tuhti olo.
alkuruoka: tonnikalaa, pääruoka: hirveä (ja näiden välissä oli muitakin ruokia)
Myös jälkiruoka oli täydellinen. Tämä ravintola kiilasi niin ykköseksi mun lempiravintoloissa.

Naisten wc oli varustettu aika kivoilla näkymillä (ilmeisesti miesten vastaava myös), joten tokihan sitä piti kuvia ottaa sielläkin...
Juhannuspäivänä tässä ravintolassa ei pahemmin tunkua ollut (suomalaiset oli muualla ja virolaisetkin olivat lähteneet viettämään pitkää viikonloppua muualle), mutta uskoisin kyllä normaalisti pöytävarauksen kannattavan. Menkää ja kokeilkaa tätä ravintolaa, itsekin aion mennä ehdottomasti uudestaan (vähän jo vihjailin siihen suuntaan, että sitten kun seuraavan kerran täytän vuosia, voisi tämä olla aika kiva...).



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...