Siirry pääsisältöön

Tallinna: Horisont

Tässä onkin sitten viimeinen Tallinna-postaus.
Juhannuspäivän kunniaksi olimme päättäneet panostaa sekä ruokaan että näköalaan ja niinpä olimme ennakkoon varanneet pöydän Horisontista. Horisont sijaitsee Swiss-hotellin 30. kerroksessa ja on varustettu todella hyvillä näköaloilla.

Horisont on nimenomaan fine dining -paikka. Tarjoilija ehti toimia ennen kuin itse todellakaan ehti huomata tarvitsevansa mitään. Viinikaadot sujuivat sujuvasti, vettä kaadettiin myös tarjoilijan toimesta sopivin väliajoin. Kaikki oli sujuvaa ja sopivan huomaamatonta. Tässä ravintolassa oli myös valkoiset pöytäliinat (enkä kaatanut viinilasia, vaikka hieman jännittikin).  Olemme viime aikoina harrastaneet paljon maistelumenuja ja sellaiseen päädyimme nytkin. Kannatti! Tämä oli ehdottomasti paras maistelumenu, mitä olen tähän asti kokeillut. Jokainen annos oli vähintään hyvä, ei minkäänlaisia pettymyksiä tai epäilyksiä jonkun annoksen suhteen. Pääruoka oli hirveä, joka oli oikeasti hyvä annos. Siinä ei ollut mitään vikaa, mutta se oli ruoista ns. tavallisin. Kaikissa muissa tuli vastaan joku juttu, joka nosti annokset loistaviin. Hauskaa oli myös, että ennen hirveä tuli ns. välijälkkäri: sorbetti. Täydellisesti ajateltu, koska ilman tätä välijälkkäriä olisi ollutkin hieman liian tuhti olo.
alkuruoka: tonnikalaa, pääruoka: hirveä (ja näiden välissä oli muitakin ruokia)
Myös jälkiruoka oli täydellinen. Tämä ravintola kiilasi niin ykköseksi mun lempiravintoloissa.

Naisten wc oli varustettu aika kivoilla näkymillä (ilmeisesti miesten vastaava myös), joten tokihan sitä piti kuvia ottaa sielläkin...
Juhannuspäivänä tässä ravintolassa ei pahemmin tunkua ollut (suomalaiset oli muualla ja virolaisetkin olivat lähteneet viettämään pitkää viikonloppua muualle), mutta uskoisin kyllä normaalisti pöytävarauksen kannattavan. Menkää ja kokeilkaa tätä ravintolaa, itsekin aion mennä ehdottomasti uudestaan (vähän jo vihjailin siihen suuntaan, että sitten kun seuraavan kerran täytän vuosia, voisi tämä olla aika kiva...).



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…