Siirry pääsisältöön

jaffaa, finrexiniä ja hunjavettä

...pitkästä pitkästä aikaa onnistuin saamaan itselleni syysflunssan. Keskiviikon vastaisena yönä heräsin omituiseen oloon, mutta koska kuumetta ei ollut, sinnittelin kuitenkin töihin. Illalla sitten kuumetta olikin vähän enemmän. Torstaina lämpö vuorotellen nousi ja laski ja lisäksi hävisi ääni. Tänään vaivana on puuttuvan äänen lisäksi kamala yskä.

Ärsyttää tämä ihan vähäsen. Tälle viikonlopulle ois ollut monta kivaa menoa. Tänään illalla olisi kansalaistorilla leffapiknik (ilmainen), joka on viikonlopun menoista ainut, jota voin edes harkita. Ja sekin sillä edellytyksellä, että tänään ei enää nouse lämpöä ja tämä kammottava yskä jotenkin vähenee. Kaikki muut menot edellyttävät enemmän tai vähemmän liikkumista ja puhumista, joten ne ei vaan onnistu, höh. Mutta koska tälle illalle on luvattu hyvää ilmaa, niin menkää ainakin te muut pääkaupunkiseutulaiset leffapiknikille, siellä on kuulemma tähän asti aina ollut tosi kivaa.

Kuten otsikostakin voi päätellä, on flunssaa hoidettu erilaisilla juomilla. No, Jaffa tuskin flunssaan auttaa, mutta pienenä aina, kun oli kipee, sai jaffaa... Sokerilitkua juomalla tulee myös energiaa, kun syöminen on jäänyt aika vähälle. Finrexiniä olen vedellyt aika ahkerasti buranan lisäksi, ja tänään aamulla finrexiniä ei sitten enää ollut. Tänään on siis siirrytty kuumaan veteen, johon on lisätty hunajaa. Helpottaa yskää edes vähän. Apteekkireissu tosin kutsunee tämän päivän aikana...

Nyt kun vielä muistaisi olla hiljaa, että äänikin palautuisi. Tällä hetkellä kuiskaaminen onninstuu, mikä ei tietenkään tee äänelle ollenkaan hyvää... Siispä hiljaisuutta yritellessä...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…