Siirry pääsisältöön

jaffaa, finrexiniä ja hunjavettä

...pitkästä pitkästä aikaa onnistuin saamaan itselleni syysflunssan. Keskiviikon vastaisena yönä heräsin omituiseen oloon, mutta koska kuumetta ei ollut, sinnittelin kuitenkin töihin. Illalla sitten kuumetta olikin vähän enemmän. Torstaina lämpö vuorotellen nousi ja laski ja lisäksi hävisi ääni. Tänään vaivana on puuttuvan äänen lisäksi kamala yskä.

Ärsyttää tämä ihan vähäsen. Tälle viikonlopulle ois ollut monta kivaa menoa. Tänään illalla olisi kansalaistorilla leffapiknik (ilmainen), joka on viikonlopun menoista ainut, jota voin edes harkita. Ja sekin sillä edellytyksellä, että tänään ei enää nouse lämpöä ja tämä kammottava yskä jotenkin vähenee. Kaikki muut menot edellyttävät enemmän tai vähemmän liikkumista ja puhumista, joten ne ei vaan onnistu, höh. Mutta koska tälle illalle on luvattu hyvää ilmaa, niin menkää ainakin te muut pääkaupunkiseutulaiset leffapiknikille, siellä on kuulemma tähän asti aina ollut tosi kivaa.

Kuten otsikostakin voi päätellä, on flunssaa hoidettu erilaisilla juomilla. No, Jaffa tuskin flunssaan auttaa, mutta pienenä aina, kun oli kipee, sai jaffaa... Sokerilitkua juomalla tulee myös energiaa, kun syöminen on jäänyt aika vähälle. Finrexiniä olen vedellyt aika ahkerasti buranan lisäksi, ja tänään aamulla finrexiniä ei sitten enää ollut. Tänään on siis siirrytty kuumaan veteen, johon on lisätty hunajaa. Helpottaa yskää edes vähän. Apteekkireissu tosin kutsunee tämän päivän aikana...

Nyt kun vielä muistaisi olla hiljaa, että äänikin palautuisi. Tällä hetkellä kuiskaaminen onninstuu, mikä ei tietenkään tee äänelle ollenkaan hyvää... Siispä hiljaisuutta yritellessä...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj