Siirry pääsisältöön

Varma syksyn merkki

on se, että täällä on kaivettu esiin sukankutimet. Lankalaatikot on haettu kellarista ylös (tosin vielä on penkomatta, etät teinkö viime talvena jotkut joululahjasukat jo valmiiksi) ja ensimmäiset joululahjasukat on aloitettu. Väritoiveita on kyselty ja ensimmäiset lankahankinnatkin tehty. Normi syksy siis.

Neulominen ja syksy kuuluvat todella vahvasti yhteen. Joka vuosi tässä vaiheessa tämä homma meinaa myös lähteä lapasesta. Löydän itseni hipelöimässä uusia lankoja (niitä vanhojahan on siis vain kaksi laatikollista...) ja suunnittelemassa isompia projekteja. Onneksi järjen ääni on vielä tähän asti päässyt voitolle ja olen ensin päättänyt hoitaa sukkaprojektin loppuun ja vasta sen jälkeen miettiä isompaa projektia. Yleensä sukkaprojektin jälkeen en ole aloittanut yhtään neulomiseen liittyvää projektia. Ehkä tämä vuosi on erilainen? Olen jo jemmannut yhden torkkupeiton ohjeen talteen...

Syksyn merkkejä on myös siinä, että töiden ekan vaiheen kiireet on hoidettu. Tukioppilaat ovat saaneet hoidettua seiskojen ryhmäytykset hyvään vaiheeseen, seiskojen juhla on pidetty, seiskoille on jaettu lokerot jne. Nyt on pieni suvantovaihe tukarihommissa, muut hommat toki jatkuvat normisti. Kohta alkaa tukarien koulutus ja sitä myötä lähtee seuraava kiireinen aika käyntiin. Mutta nyt voi pari viikkoa olla vähän vähemmän kiireinen.

Tälle syksylle ostin myös uuden syystakin. Edellisestä ostoksesta onkin vähän aikaa. Mun on yleisesti tuskaisen vaikeaa löytää takkeja. Tänä vuonna marssin Intersporttiin 30% alennuskuponkini kanssa ja McKinleyn tummansininen lyhyt vettä hylkivä (ja tuulta pitävä) takki on kotiutettu. Nyt odotellessa sitten lämpötilan laskua (en mä oikeesti sitä kyllä odota, kesätakilla pärjää vielä hyvin ja lämmin on kiva jne.), koska sen verran lämmin takki on kyseessä, että lämpötilan pitäis olla alle +12 astetta (tämän rajan keksin täysin päästä, mutta se tuntuu  mutu-tuntumalla oikealta).

Tälle syksylle on osunut aurinkoisempia päiviä (kuten ylemmässä kuvassa) ja sumuisempia päivä (kuten alemmassa). Niin käytännössä kuin henkisestikin. Mutta aurinko vie voiton onneksi kummassakin tapauksessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…