Siirry pääsisältöön

Ystävien päivän piknik Lonnassa

Ystäväni L:n kanssa olemme tunteneet jo huimat 19 vuotta. Koska kummankin elämä on kovin kiireistä päätimme tänä vuonna lanseerata Ystävien päivän. Yksi päivä (luultavasti jatkossakin näin alkusyksystä), jolloin tehdään yhdessä jotain kivaa.

Tänä vuonna suuntasimme piknikille Lonnaan.  Lonnan saari on pikkuinen pikkuinen saari Suomenlinnan vieressä. Saarella on hoidettu niin neuvotteluja kuin tehty sopimuksia ja vielä raivattu miinojakin (ja poistettu laivoista magneettisuutta). Oikein oivallinen siis Ystävien päivän viettopaikaksi. No, oli historia mikä oli, niin paikka oli todella ihastuttava. Tällä hetkellä saarelta löytyy kahvila sekä ravintola. Itse testasimme tällä kertaa kahvilan puolen ja sieltä tarkemmin piknikkassin. Piknikkassin kera kävelimme rantakallioille, joissa sitten söimme sekä ihailimme merimaisemia. Ja toki juteltiin syvempiä ja vähemmän syvempiä.

Piknikkassin sisältö oli peruskiva. Sieltä löytyi näkkäriä (oli muuten tosi hyvää) sekä hummusta, muutamaa erilaista juustoa palat, muutamaa eri lihaleikkelettä sekä päivän salaattia. Meidän päivämme salaatti oli perunasalaatti, joka ei  makumaailmaltaan ehkä ihan osunut meihin kumpaankaan. Ja lisäksi mukana oli termari teetä (sai valita myös kahviakin). Hintaa kassilla oli 17€/pää. Ihan ok hinta näistä ruoista.

Paluumatkalla juttelimme lautalla (saarelle pääsee JT-linen vesibussilla, joka pystähtyy saarella menomatkallaan Suomenlinnaan) kahden varttuneemman rouvan kanssa, jotka kehuivat antaumuksella ravintolan antimia. Pitänee testata sekin vielä joskus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…