Siirry pääsisältöön

Ystävien päivän piknik Lonnassa

Ystäväni L:n kanssa olemme tunteneet jo huimat 19 vuotta. Koska kummankin elämä on kovin kiireistä päätimme tänä vuonna lanseerata Ystävien päivän. Yksi päivä (luultavasti jatkossakin näin alkusyksystä), jolloin tehdään yhdessä jotain kivaa.

Tänä vuonna suuntasimme piknikille Lonnaan.  Lonnan saari on pikkuinen pikkuinen saari Suomenlinnan vieressä. Saarella on hoidettu niin neuvotteluja kuin tehty sopimuksia ja vielä raivattu miinojakin (ja poistettu laivoista magneettisuutta). Oikein oivallinen siis Ystävien päivän viettopaikaksi. No, oli historia mikä oli, niin paikka oli todella ihastuttava. Tällä hetkellä saarelta löytyy kahvila sekä ravintola. Itse testasimme tällä kertaa kahvilan puolen ja sieltä tarkemmin piknikkassin. Piknikkassin kera kävelimme rantakallioille, joissa sitten söimme sekä ihailimme merimaisemia. Ja toki juteltiin syvempiä ja vähemmän syvempiä.

Piknikkassin sisältö oli peruskiva. Sieltä löytyi näkkäriä (oli muuten tosi hyvää) sekä hummusta, muutamaa erilaista juustoa palat, muutamaa eri lihaleikkelettä sekä päivän salaattia. Meidän päivämme salaatti oli perunasalaatti, joka ei  makumaailmaltaan ehkä ihan osunut meihin kumpaankaan. Ja lisäksi mukana oli termari teetä (sai valita myös kahviakin). Hintaa kassilla oli 17€/pää. Ihan ok hinta näistä ruoista.

Paluumatkalla juttelimme lautalla (saarelle pääsee JT-linen vesibussilla, joka pystähtyy saarella menomatkallaan Suomenlinnaan) kahden varttuneemman rouvan kanssa, jotka kehuivat antaumuksella ravintolan antimia. Pitänee testata sekin vielä joskus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...