Siirry pääsisältöön

Ikean aamiaista sekä paperitavaraa

Sovinpa eräs aamu ystäväni J:n kanssa aamukahvitreffit (itselläni tosin tee-) Ikeaan. Kilttinä ystävänä tosin kurvasin ensin hakemaan J:n ja sitten hurautimme yhdessä Espoon Ikeaan.
Aamun juttelutarve hoidettiin heti alkutuimaan Ikean ravintolassa aamiaisella. Ikean ravintolassa on tarjolla muutamaa erilaista aamiaisvaihtoehtoa, joiden hinta on 1 - 3 euroa. Ei ollenkaan paha. Tokikaan aamiainen ei ole mikään runsas tai ihmeellinen, mutta ajaa kyllä asiansa. J:n kanssa otimme kummatkin kroisantin hillolla + lämpimän juoman. Kahden euron maksaminen tästä tuntui aika vähäiseltä. Kaiken lisäksi kroisantti oli vallan hyvä.
Tunnelmapaikaksi Ikeaa ei tietenkään voi sanoa, mutta pienoiseen ostosreissuun yhdistettynä toimi loistavasti. Ei oltu muuten ainoita aamukahvittelijoita.

Tankkauksen jälkeen suuntasimme sitten Ikeaa kiertelemään. Onnistuin pysymään suhteellisen maltillisena ostoksissani ja parin lautasliinapaketin lisäksi kassiini päätyivät kuvissa vilahdelleet paperitavarat. Muistikirja, lahjapaperia sekä silkkipaperia. Olen nykyään vakuuttunut siitä, että Ikean paperiosasto on oikeastaan aika hyvä. Sopivan kompaktissa tilassa oleva paperiosasto on juuri sopivan laaja. En ole vielä kertaakaan onnistunut poistumaan sieltä tyhjin käsin...
Tällä kertaa tosin kolmesta paperitavaraostoksesta yksi oli jo etukäteen harkittu (tosin vain ajatuksen tasolla, ei värin eikä mallin). Yhdelle tavaralle on jo aivan varma käyttökohde ja viimeisimmällekin suhteellisen varma idea. Tarpeellista käyttötavaraa siis :D

Samaisena päivänä muuten löysin pyykkikoneesta pienoisen yllätyksen. Toiselta puolen harmaa, toiselta valkoinen, pimennysverho muutti nimittäin hieman väritystään.
Valkoisesta puolesta tuli yllä olevan näköinen. Harmaa puoli muuttui tasaisesta harmaasta hieman läikikkääksi. Pesuohjeen huolellisesta noudattamisesta huolimatta pesukoneessa tapahtui jotain hivenen omituista. Valkoisen puolen kangas jotenkin tarttui yhteen ja tätä omituista takkupalloa selvitellessäni yhteen liimautuneista kohdista paljastui mustat kohdat. Lopputulos oli loppujen lopuksi yllättävän hieno. Aikaisemmin huonepuolelle on ollut esillä harmaa puoli. Jatkossa taidankin pitää verhoa toisin päin.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…