Siirry pääsisältöön

Kasvislasagne

Kasvisruokakokeilut jatkuvat. Tällä kertaa kokeiluun pääsi Kodin Kuvalehdestä josku bongaamani kasvislasagnen ohje, tosin pienoisin muutoksin. Hieman jännitti maistaessani, koska olimme juuri saaneet Pjazzassa järkyttävän hyvää kasvislasagnea. No, ei ollut meidän versiosta kilpailijaa Pjazzan vastaavalle, mutta ihan tyytyväisiä ollaan. Lasagne oli hyvää ja koostumuskin oli sopiva.

Kasvislasagne
Kasviskastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n.2 rkl öljyä
6 porkkanaa
n. 200g juuriselleriä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
n. ½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa

Juustokastike:
n. 4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1 tl suolaa
n. ½ tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl mozzarellajuustoraastetta (Lidl)
1dl emmental mustaleimaa raastettuna
3 rkl parmesaaniraastetta

Pinnalle:
n. 1dl mozzarellajuustoraastetta

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Lisää karkealla terällä raastetut porkkanat ja juuriselleri. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Valmista samalla juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maito noin kolmessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. viisi minuuttia. Sekoita koko tämä aika. Mausta ja lisää joukkoon juustoraasteet.

Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Toista. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa n.45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …