Siirry pääsisältöön

Kasvislasagne

Kasvisruokakokeilut jatkuvat. Tällä kertaa kokeiluun pääsi Kodin Kuvalehdestä josku bongaamani kasvislasagnen ohje, tosin pienoisin muutoksin. Hieman jännitti maistaessani, koska olimme juuri saaneet Pjazzassa järkyttävän hyvää kasvislasagnea. No, ei ollut meidän versiosta kilpailijaa Pjazzan vastaavalle, mutta ihan tyytyväisiä ollaan. Lasagne oli hyvää ja koostumuskin oli sopiva.

Kasvislasagne
Kasviskastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n.2 rkl öljyä
6 porkkanaa
n. 200g juuriselleriä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
n. ½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa

Juustokastike:
n. 4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1 tl suolaa
n. ½ tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl mozzarellajuustoraastetta (Lidl)
1dl emmental mustaleimaa raastettuna
3 rkl parmesaaniraastetta

Pinnalle:
n. 1dl mozzarellajuustoraastetta

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Lisää karkealla terällä raastetut porkkanat ja juuriselleri. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Valmista samalla juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maito noin kolmessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. viisi minuuttia. Sekoita koko tämä aika. Mausta ja lisää joukkoon juustoraasteet.

Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Toista. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa n.45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...