Siirry pääsisältöön

Hiihtolomalla

Viimeisen hiihtolomapäivän kunniaksi kävin aleshoppailemassa (uusi kerrasto, uudet hanskat, uusi pipo, kaikki alesta). Ja tällä hetkellä tuijotan olkkarin ikkunasta masentavaa maisemaa. Lammen jää on veden peitossa, kaikki on ruskeaa ja harmaata. Ei aurinkoa, eikä oikein luntakaan. Juuri sopiva lomanpäätösfiilis. No ei. Oikeasti musta on oikein kiva mennä huomenna taas töihin ja aloittaa normijutut. Ensi viikolla pitääkin olla tehokas, mutta sekin on ihan kiva juttu. Lisäksi on paljon kivoja iltamenoja :)

Mutta miten se loma meni?

Uusioperheenä tai lapsiperheenä ylipäätänsä tämänkin loman tärkeimmäksi asiaksi nousi rutiini. Päivät sujuivat käytännössä aina samalla rutiinilla. Tosin pakkaslukemat vaikuttivat päivän kulkuun jonnin verran. Aamulla ylös, aamupala + yleistä säätämistä, laskukamat päälle ja rinteeseen. Rinteessä sitten vietettiin pari tuntia ennen lounasta. Jos pakkasta oli paljon, syötiin lounas mökillä. Varpaatkin sulivat samalla. Jos taas lämpötila pysytteli nollan tuntumassa, nautittiin lounas nuotion ääressä retkieväiden muodossa. Tämän jälkeen jälleen pari tuntia laskua ja sitten kaakaotauko. Sitten väsymystilasta riippuen vielä  1 - 2 tuntia laskua. Palaaminen mökille, yleistä himmaamista + ruoan tekoa, syönti, saunominen ja leffan katsomista tai pelailua. Ja lopuksi nukkumaan. Ja seuraavana aamuna sama paletti uudestaan. Tosin sinä päivänä kun lämpötila oli oikein tosissaan plussalla (ja välillä satoi vettäkin), repäisimme ja söimme koko konkkaronkka rinneravintolassa.
Parina aamuna kaava poikkesi normaalista ja teini jäi vahtimaan pienempiä. Me H:n kanssa sen sijaan suuntasimme nauttimaan aamupalaa lähihotelliin. Järkevä hengähdystauko itse kullekin.

Iltaisin perusviihdykkeinä meillä aikuisilla toimivat netflix ja kirjat ja allekirjoittaneella myös sukkakudin. Päivissä riitti sen verran paljon touhua, että lähes jokainen nukahti jo 22.00. Ja lähes jokainen veteli myös iloisesti vähintään 10 tunnin yöunia joka yö. Reissu oli hyvä. Ja loma vallan rentouttava.


Tänään sitten vietänkin omaa aikaani yhdessä pesukoneen (kuudelta hengeltä tulee aika paljon pyykkiä viikon aikana...) ja koneen ja kirjan kanssa.

Hei hei Tahko. Oli siellä vähän enemmän lunta kuin täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj