Siirry pääsisältöön

Kirkkonummi: käy ihmeessä

Kirkkonummen luontokohteita olen samoillut jo useampaan otteeseen. Samoin uimahalli on tullut testattua. Mutta nyt kävin ensimmäisen kerran Kirkkonummella ravintolassa. Ja käyn kyllä toistekin tässä paikassa. Sen verran loistava ravintolakokemus saatiin.
Ja mikä ravintola sitten oli kyseessä? No, monesta suunnasta kehuja saanut Bistro O mat. Ruoka oli herkullista ja palvelu todella hyvää. Arki-iltana ei paikassa myöskään ollut ruuhkaa, joten ruokakin tuli nopeasti. Erityismaininnan ansaitsee leipätarjoilut. Varsinkin saaristolaisleipä voin kanssa oli herkkua. Todella herkkua.

Itse söin alkuun lohipastramia ja pääruoaksi maa-artisokkakeittoa (tämän olisi voinut syödä alkuruokanakin). Lohipastrami oli hyvää, mutta maa-artisokkakeitto aivan järkyttävän hyvää. Jälkkäriksi valitsemani jogurttivanukas ei sekään aiheuttanut pettymystä.

Ravintolasta suuntasimme seuralaiseni kanssa autolla huristellen Masalan nuorisoteatteriin katsomaan Rakkaus-näytelmää. Olen käynyt aikasemminkin katsomassa kyseisessä paikassa näytelmiä, mutta tämä oli kyllä mielestäni paras tähän astisista. Mielettömiä suorituksia, loistavaa heittäytymistä, todella hienoa musiikkia. Olin (ja olen) vaikuttunut. En voi kuin suositella. Näytelmän muuten ehtii katsomaan näköjään vielä muutaman kerran tässä maaliskuun aikana. Sinne siis vaan.

Kommentit

  1. Me varasimme juuri paikat pääsisäisbrunssille Bistro O Matiin, ei malttaisi odottaa. Tosi ihana paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooo, pääsiäisbrunssi kuulostaa namilta :). Kuulinkin juuri kehuja kyseisen paikan normibrunssista, joten taitaapa olla niin, että brunssikin menee kokeilulistaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…