Siirry pääsisältöön

Mokon lauantaibrunssi

Jälleen harmaa ja sateinen päivä (reilun viikon takainen. Aika juoksee liian nopeaa) piristyi kummasti brunssilla. Tällä kertaa suuntasimme tyttöporukalla Punavuoren Mokon lauantaibrunssille. Tällä kertaa seura oli tärkeintä ja aikaa brunssilla vierähtikin jutellessa 2,5h. Hauskinta on, että näiden ladyjen kanssa näemme päivittäin töissäkin. Töissä jutteluun jää vain hyvin vähän aikaa, tällä brunssilla kuulumiset ehdittiin vaihtaa pitkältä pätkältä.

Mutta sitten itse brunssin tarjontaan. Brunssilta löytyi herkullista uunimunakasta (jälleen!), makkaroita, salaattia, marinoitua herkkusieniä (nam), jonkinlaista punajuuripyrettä (nam x 2), juustoja, sämpylöitä, kroisantteja, appelsiinihilloketta (jossa oli kanelia, todella hyvä yhdistelmä), jogurttia, hilloa, pähkinämysliä (nam). Tarjolla oli myös tuoreita hedelmiä. Jälkkäriksi löytyi lättyjä, suklaamoussea, pullavanukasta, hilloa, kermavaahtoa. Juomapuolelta löytyi appelsiinimehua, teetä ja kahvia. Niin ja olihan tarjolla smoothieshottejakin (nämäkin tosi nam)

Mikä parasta, kaikki oli todella hyvää ja ruoka ei päässyt loppumaan.

Kommentit

  1. En voi olla kuin samaa mieltä. Seuralle ja ruualle täysi kymppi!

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava tutustua sun blogiin, monta sivua luettu, jätän jotain huomisellekin. Mutta hei, mistä juontaa juurensa piikkipaatsama?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olin joskus vuonna nakki, jossain chatissa nimellä holly (en ees tiiä, että mistä sen sitten keksin), jonka sitten monta monituista vuotta myöhemmin suomensin. Ei sen kummempaa symboliikkaa :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...