Siirry pääsisältöön

Askelia mittailemassa

Kohti terveellisempää elämää on jälleen tämän kevään juttu. H:n kanssa olemme siirtyneet jälleen 5:2 -paastoon (kahtena päivänä syön alle 500 kcal). Se on sujunut ihmeellisen kivuttomasti.  

Lisäksi olen ruvennut tutkailemaan liikuntamääriäni, jotka ovat aivan liian vähäiset. Jotenkin töiden määrän lisääntyminen kevättä kohden ja raksan edistyminen ovat vähentäneet mun vapaa-aikaani radikaalisti. Ja ikävä kyllä kuulun niihin, jotka valitsevat mieluummin kirjan ja teekupin kuin lenkkeilyn.... Olen kuitenkin vakaasti (vaihteeksi) päättänyt muuttaa tätä asiaa. Aloitin homman tutkailemalla, kuinka monta askelta otan päivässä. Oiva apuvälinen tähän on Walk Logger, jonka latasin puhelimeeni. Walk Logger on puhelimessa päällä koko ajan (ja omien henkilökohtaisten havaintojen perusteella ei näytä syövän akkua mitenkään suunnattomasti) ja mittailee askeleita, joita otan. Parhaiten Walk Logger toimii, kun on housujen taskuissa, mutta näytti se olkalaukussakin mittaavan aika hyvin.

Ja masentavaahan se oli huomata. Huolimatta runsaasta kävelystä töissä, ei päivittäinen askelmääräni yleensä yllä suositeltuun 10 000. Lohdullista tosin on se, että työpäivän aikana ilman sen kummepia juttuja askeleita kertyy vähintään tuo kuvassa oleva reilu 4000. Mitä useampi oppitunti, sitä enemmän askelia loogisesti tulee. Keskiarvona taidan saada päivässä kasaan n. 8000 askelta kaikkineensa. Ne pari tuhatta pitäisi sitten vielä hankkia.

...tai jos vaikka kävisi hoitamassa pyörän kuntoon ja aloittaisi pyöräilykauden vihdoin ja viimein...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...