Siirry pääsisältöön

Askelia mittailemassa

Kohti terveellisempää elämää on jälleen tämän kevään juttu. H:n kanssa olemme siirtyneet jälleen 5:2 -paastoon (kahtena päivänä syön alle 500 kcal). Se on sujunut ihmeellisen kivuttomasti.  

Lisäksi olen ruvennut tutkailemaan liikuntamääriäni, jotka ovat aivan liian vähäiset. Jotenkin töiden määrän lisääntyminen kevättä kohden ja raksan edistyminen ovat vähentäneet mun vapaa-aikaani radikaalisti. Ja ikävä kyllä kuulun niihin, jotka valitsevat mieluummin kirjan ja teekupin kuin lenkkeilyn.... Olen kuitenkin vakaasti (vaihteeksi) päättänyt muuttaa tätä asiaa. Aloitin homman tutkailemalla, kuinka monta askelta otan päivässä. Oiva apuvälinen tähän on Walk Logger, jonka latasin puhelimeeni. Walk Logger on puhelimessa päällä koko ajan (ja omien henkilökohtaisten havaintojen perusteella ei näytä syövän akkua mitenkään suunnattomasti) ja mittailee askeleita, joita otan. Parhaiten Walk Logger toimii, kun on housujen taskuissa, mutta näytti se olkalaukussakin mittaavan aika hyvin.

Ja masentavaahan se oli huomata. Huolimatta runsaasta kävelystä töissä, ei päivittäinen askelmääräni yleensä yllä suositeltuun 10 000. Lohdullista tosin on se, että työpäivän aikana ilman sen kummepia juttuja askeleita kertyy vähintään tuo kuvassa oleva reilu 4000. Mitä useampi oppitunti, sitä enemmän askelia loogisesti tulee. Keskiarvona taidan saada päivässä kasaan n. 8000 askelta kaikkineensa. Ne pari tuhatta pitäisi sitten vielä hankkia.

...tai jos vaikka kävisi hoitamassa pyörän kuntoon ja aloittaisi pyöräilykauden vihdoin ja viimein...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…