Siirry pääsisältöön

Kaikki on vinksin vonksin...

"...tai ainakin heikun keikun" soi tänään pianosta. Laulu sopii aika hyvin meidän huushollin tunnelmaan.

Muutto lähestyy ja valmisteluja on ruvettu tosissaan tekemään. Pyykkikone uurastaa ahkerasti (se varmaan huokaisee helpotuksesta, kun muutetaan pois. Nykyinen pyykkikone on vuokranantajan ja uudessa kodissa odottaakin upouusi pyykinpesukone.). Seuraavien kahden viikon ruokalistaan kuuluu lähinnä ruokaa pakastimesta tai sitten pikaruokaa ulkona. Jaa, on siellä yksi oikea ruokakin. Nuudeleita ja kalapuikkoja (todella aikaa ja vaivaa vaativaa...).

Tänään purettiin sänky.Loput yöt nukutaan patjoilla.

Tässä hullunmyllyssä oli helatorstain vapaapäivä erittäin tervetullut. Illalla uurastin raksalla (vaatehuone alkaa olla kohta kasassa), mutta päivällä ehti viettää aikaa lounaan merkeissä ystävien kanssa. Ja aamulla ehti viettää hitaan aamun partsilla teekupin, suklaakaurakeksi ja hesarin (padilta) kanssa. Seuraava hidas aamu taitaakin olla uudessa kodissa.

Huomenna on viimeiset suuret uurastukset töissä (kahden ryhmän kokeet, niiden korjaus + arvosanojen antaminen). Sen jälkeen pääsee jo vähän jäähdyttelemään töissä. Tosin opiskeltavaa ja projekteja ja tehtävää meillä edelleen riittää, mutta ei niin mielettömällä kiireellä. Olen haudutellut tässä viikon verran ajatuksia avaruuteen liittyvästä tehtäväpaketista. Huomenna pitäisi taikoa se ihan oikeasti kasaan.

Ja huomenna pääsen viettämään vapaailtaa niin töistä, muutosta kuin raksasta. Ystävän kanssa syömään. Oi, mitä luksusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj