Siirry pääsisältöön

Kohti uutta kotia

Nyt se on varmaa (tai on jo ollut kaksi viikkoa näköjään), toukokuun lopussa tämä kämppä tyhjenee ja tavarat (sekä me) suuntaamme uuteen kotiin. Jee!

Ihan vielä raksalla ei tosin siltä näytä, mutta loppujen lopuksi kovin isoja hommia ei ole enää jäljellä. Tosin vuokrakämpän irtisanomisen jälkeen kävi ilmi, että ulko-ovien tilaus on häviksissä ja lasikaidetyypit on tehneet mittausvirheen.. Mutta nekin asiat on setvitty. Ovia tehdään otsa hiessä ovitehtaalla ja oikean kokoinen lasikaidekin on tulossa. Vähän aikaa ehti kuitenkin hirvittää, että missä ihmeessä tavarat majailevat kesäkuun alussa, jos ulko-ovea ei ole... Itselle nyt aina löytyy paikka, mutta tavaravuorelle ei ehkä niinkään.

Toukokuuta on jäljellä 21 päivää ja käytännössä jokainen päivä on aikataulutettu hyvin tarkkaan. Päiviin kuuluu Ikea-reissua, raksan siivoamista, tavaroiden pakkaamista, nykyisen kodin siivoamista, ikkunoiden pesua kummassakin osoitteessa jne. Raksalla pitää siivoamisen lisäksi vielä asentaa listat (onneksi sitä ei tee kukaan meistä... hermo ei ehkä kestäisi; sen verran monta seinää on listoitettavana), asentaa hanat ja suihkut ja kaikki muut vesihommelit (tämänkin tekee ulkopuolinen),  kiinnittää muutama wc:n kaappi paikalleen, asentaa muutamia hyllyjä, laatoittaa yksi väli, kiinnittää verhokiskoja, asentaa liukuovia muutamia kappaleita ja pistää ne ulko-ovet paikalleen, kunhan vaan saapuvat. Lisäksi edessä on vielä aika monta lapsikuskausta ja yhdet valmistujaiset ja muutamat kevätjuhlat, ja aika monet kokeet jne. Aikataulutuksiin ei muuten budjetoitu yhtään aikaa kokeiden korjaamiselle. Se tehdään ehkä sitten öisin, jos ei muulloin ehdi.

Taitaapa olla kesäkuun alussa todellakin loman ansainnut olo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…