Siirry pääsisältöön

Viimeisiä viedään

Tämän kevään viimeiset työpäivät ovat tässä ja nyt. Samoin viimeiset päivät tässä asunnossa. Töissä on kiire, kiire ja kiire. Onneksi nyt viimeiset kolme päivää (+ se kevätjuhla) pitäisi olla laskettelua lomalle. Ei enää varsinaisia oppitunteja. Ei kokeita. Ei arvosanojen antamista. Ei vanhempien tapaamista. Nyt tehdään muuta kuin normiopiskelua. 

Kotona muuttohommat on edenneet. Tällä hetkellä ainoat järkevät paikat istua ovat keittiön pöydän ääressä sekä sängyllä. Kummastakin on samat näkymät. Muuttolaatikoita muuttolaatikoiden perään. 90% pakattavista tavaroista on jo punaisissa laatikoissa. Muutamia ylläripaikkoja on ilmaantunut (kuka nyt muistaisi yöpöydän laatikot), mutta suurin osa tavaroista on ja pysyy laatikoissaan. Viikon käyttövaatteet ovat matkalaatikossa, joista niitä kaivellaan aamuisin. Juhlavaatteet roikkuvat eteisessä etteivät vaan unohdu/häviä/ole liian syvällä laatikossa. 

Fiksuina ihmisinä muutetaan kevätjuhlan aattona. Onneksi en ole kevätjuhlassa tänä vuonna minkäänlaisessa vastuussa. Paikalle ehtiminen oikeaan aikaan juhlavaatteissa on jo sopiva haaste.

Raksa on edelleen hieman kesken. Mutta etenee koko ajan. Huomenna tulee sähkömies tekeen viimeisiä juttuja. Tällä viikolla ollaan joka ilta oltu siivoamassa. Seuraavat kaksi iltaa menee samoissa puuhissa. Mutta SITTEN, sitten me oikeasti asutaan uudessa kodissa. Ja hei, me saatiin muuttolupa. wow.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…