Siirry pääsisältöön

Gate1: brunssi


Eräs sunnuntai suuntasimme brunssille Malmin lentokentän Gate1-ravintolaan. Tästä brunssista on puhuttu paljon eikä syyttä suotta. Tämä brunssi on ehdottomasti paras hinnaltaan koko pääkaupunkiseudulla. Aikuisilta 10€ ja lapsilta 5€. Tähän ei moni paikka pääse (tai ainakaan en ole tietoinen niistä).

Brunssi on tarjonnaltaan aika peruskamaa. Mitään hillöntä erikoisuutta ei ollut tarjolla, mutta toisaalta kaikki oli hyvää. Löytyi munakokkelia, pekonia (hyvin paistettu :)), nakkeja, parsakaalipiirakkaa. Oli erilaisia leipiä, muutamia salaatteja, karjalanpiirakoita ja munavoita. Oli hedelmiä ja erilaisia jälkkäreitä. Hintaan kuului myös tuoremehut, teet ja kahvit.

Yksi erikoisuus tällä ravintolalla kuitenkin on. Nimittäin näkymät. Saimme ikkunapaikan, josta pystyimme katselemaan lähteviä ja saapuvia pienlentokoneita.

Gate1 on tällä hetkellä todella suosittu ja vaikka paikkoja onkin paljon, niin pöytävaraus kannattaa tehdä.

Ja koska kyseessä oli mun brunssivierailu, niin totta kai jälleen satoi vettä... (viimeksi vain tuuli hirmuisesti, mutta muuten tän vuoden brunssit ovat olleet aina ikävällä säällä).

Tämä on ajoitettu postaus. Itse olemme Lissabonin (toivottavasti) aurinkoisessa säässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä. Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli:

Jogurttiset sämpylät
2,5 dl kuumaa vettä
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun. 
Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat parhaita rapeina.…