Siirry pääsisältöön

Halloumi-mansikkasalaatti


Uuden kodin grillausolosuhteet ovat olleet hieman haastavia. Sähkögrilli (joka vielä toistaiseksi toimii meidän päägrillinä) on viritelty autotallista vedettyyn jatkojohtoon ja grillaamiset on hoidettu käytännössä yleisellä tiellä. Tosin toistaiseksi se ei ole kovin yleinen tie, mutta paikka on hyvin, sanotaanko, kivinen ja rosoinen. No, hyvin se grilli on siinäkin tosin lämminnyt ja ilta-auringon paistellessa on grillatessa ollut välillä ihan lämminkin (välillä tuuli on ollut niin hyinen, että grillausvastaava on saanut yksin värjötellä ulkona).

Tänä kesänä on grillattu jo pariin otteeseen pekoniin käärittyä kanaa. Kanafileet on puolitettu ja ripoteltu kummallekin puolelle suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen file on kääritty pekoniin ja pistetty parilla hammastikulla kiinni koko paketti. Ja lopuksi pötkelöt grilliin.

Kanan (ja välillä pihvin ja välillä muuten vain) seuraksi tarjottiin viimeksi halloumi-mansikkasalaattia:

Halloumi-mansikkasalaatti
Salaattia
Pinaatin lehtiä
1 pkt basilikamaustettua halloumia
sopivasti mansikoita
kurpitsan siemeniä
(kurkkua ohuina "tikkuina")

Viipaloi halloumi ja paista se pannulla öljytilkassa molemmin puolin. Laita salaattikulhoon revittyä salaattia, pinaatinlehtiä sekä pilkottuja mansikoita. Lisää paistetut halloumit (itse pilkon yleensä suupalan kokoisiksi) ja ripottele päälle kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsan siemeniä. Tarjoa lisäksi jotain salaatinkastiketta (ollaan testailtu balsamico-kastiketta sekä caesar-kastiketta ja kummatkin ovat sopineet).

Kommentit

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Halloumi on järjettömän hyvää grillattuna, tai paistinpannulla paistettuna. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä. Tosin viime viikkoina en ole löytänyt kaupasta basilikamaustettua halloumia, mutta onneksi tähän salaattiin sopii oivallisesti (niin kuin lähes joka paikkaan) myös ihan tavallinen halloumi.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…