Siirry pääsisältöön

Irtiotto arjesta - vuorokausi Porvoossa


Kun yhdistetään neljä suhteellisen kiireistä ihmistä, joilla jokaisella on hieman eri velvoitteet, saadaan hieman haastava kombo yhteiseen lomailuun. Pitkällisen säädön jälkeen kuitenkin vihdoin ja viimein pääsimme viettämään Porvoovuorokautta ystäväpariskuntamme kanssa. Sen verran mattimyöhäisiä kuitenkin olimme, ettemme enää saaneet huoneita Porvoon ihastuttavista pikkuhotelleista. Päädyimme siis Seurahoviin, joka oli kokemus sekin. Hotelli oli siis oikeasti hyvä eikä siinä mitään vikaa ollut. Se oli vain noh, aika 80-lukulaista. Mutta ajoi asiansa.

Kolme meistä oli kesälomalaista, josta jaksoimmekin muistuttaa sitä ainoaa, joka vietti saldovapaita. Kesälomasta huolimatta tämä reissu tuntui todelliselta irtiotolta arjesta. Taukoa tavaroiden purkamisesta, järjestämisestä ja pyykin pesemisestä. Erittäin tervetullutta. Tämän reissun agenda olikin rentoutua, syödä ja nauttia toistemme seurasta. Ja kaikki näistä toteutuivat. Hyvä pikaloma siis.

Syömällä paljon ja joka välissä saimme mahdutettua (hotellin aamiaisen lisäksi) vuorokauteen kolme ravintolaa ja siis kolme ateriaa. Aloitimme lomalle kilistelemällä Timbaalissa.
Tämä ihastuttava kesäterassiravintola sopi loistavasti loman aloitukseksi. Itselleni paikka on ainakin tuttu etanoistaan, joten niitähän piti kokeilla. Ja hyviä olivat.

Illaksi olimme varanneet pöydän Sinnestä. Ja voi nam, kuinka hyvää ruoka olikin. Söimme päivän maistelumenun ja se vei kyllä mennessään kielen. Lisäksi palvelu oli aivan loistavaa. Kuinka monessa ravintolassa olette muuten saaneet pääkokin pöytään jutustelemaan illallisen päätteeksi ja neuvomaan sopivaa illanistuskelupaikkaa? Täällä onnistui. (ylläolevassa kuvassa hauska näkkäri, joka odotteli pöydässä Sinneen saapuessamme)

Lähtöpäivänä vielä kiertelimme Porvoon pieniä kujia ja nautimme lounaan Zum Beispielissä. Itse söin Avotortan (lämmin avonainen leipä) grillatuilla vihanneksilla. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Tämä seurue kiittää Porvoota.
Seuraavan vuoden tavoite olisi mennä muuten vain Porvooseen syömään. On se sen verran ihastuttavia ravintoloita (ja sisustuskauppoja) täynnä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…