Siirry pääsisältöön

Taste of Helsinki 2015


Tämä oli toinen vierailukerta Taste of Helsingissä ja luulenpa, että ensi vuonna myös suuntaamme maistelemaan ihastuttavia ruokia. Tänä vuonna olimme ajoissa liikenteessä ja ostimme liput hyvissä ajoin. Samalla varasimme pääsyn sampanjamaisteluun (viime vuonna olimme liikenteessä lauantaina ja emme samalla viikolla saaneet enää lippuja maisteluihin). 

Tapahtuma oli jälleen hauska. Viime vuonna oli todella kylmä ja paleltiin. Tänä vuonna tuuli oli hyinen, mutta aurinkoisella paikalla ollessa tarkeni oikeastaan aika hyvin. Itse olin varustautunut (viime vuodesta oppineena) paksulla villatakilla ja ulkotakilla (jälkimmäistä tarvitsin vasta kotimatkalla). Olishan se hienoa olla tilaisuudessa hameella ja pikkukengillä, mutta en suoraan sanoen ymmärrä, kuinka kyseiset neidit ja rouvat tarkenevat...

Torstai oli selkesti parempi päivä suunnata tapahtumaan kuin lauantai, sillä ruuhkat ja jonot eivät olleet niin pahat (ymmärrettävästi normi-ihmiset haluavat tapahtumaan viikonloppuisin...). Sampanjamaistelun (joka oli todella hauska ja hyvä tilaisuus. Tosin samppanja alkoi tulla lopussa jo vähän korvista ulos...) lisäksi nautimme loogisesti hyvästä ruoasta. Taste of Helsingissä oli tänä vuonna 10 ravintolaa, joista kävimme testaamassa viittä. Lisäksi paikalla oli Petri´s chocolate room, josta haimme kaksi herkullista jälkkäriä.

Paras maistelemamme annos olis ehdottomasti Brödin Sipuli. Erittäin sipulinen (se sisälsi aika montaa sipulia) annos vei kielen mennessään.  Sen verran olimme vakuuttuneita, että Bröd pääsi meidän testattavien ravintoloiden listalle.

Meillä oli mukava ilta. Ensi vuonna taidamme kutsua muutaman ystävän seuraan. Ainakin hyvällä säällä Taste of Helsinki on loistava tilaisuus viettää aikaa ystävien seurassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...