Siirry pääsisältöön

Neljä kahvilaa päivän aikana, normisuoritus

Onnea on ystävä, jonka kanssa voi suunnata kahvilaan. Ja sieltä toiseen kahvilaan. Ja vielä kolmanteen. Ja sitten vielä neljänteenkin. Tosin myönnettäköön, että vain ( :D ) kolmessa näistä joimme teetä.

Vietimme Petran kanssa siis vuosittaista Helsinki-päivää (no nyt tämä kesäretkeily on ainakin perinne. Vuoden 2012 päivistä voit lukea täältä ja täältä, vuonna 2013 katseltiin Helsinkiä mereltä päin ja käveltiin, viime vuonna suunnattiin Sipooseen.)Tänä vuonna päivälle oli muutama erilainen suunnitelma, mutta lopulta sää päätti puolestamme. Ei tullut rantapäivää, koska aurinko ei paistanut. Sää oli pilvinen, suhteellisen harmaa, mutta loppujen lopuksi yllättävän lämmin. Juuri sopiva siis nauttia teestä ja hyvästä seurasta. Sää vaikutti kuitenkin kuvausintoon, joten taisin ottaa koko päivän aikana tasan kaksi kuvaa. Senpä tähden tässä postauksessa on kuvitusta myös toiselta päivältä, jolloin kiertelin ystäväni M:n kanssa osan samoista paikoista (tosin sillä kertaa enemmän terassimeiningillä).

Aloitimme Petran kanssa päivämme tapaamalla Eiran rannassa. Aluksi suunnistimme Birgittaan Hernesaareen. Nautimme päivän aluksi lounaan, joka oli kerrassaan mainio halloumihampurilainen loistavilla ranskalaisilla. Tässä vaiheessa päivä ei tuntunut vielä kovin lämpimältä, joten tyydyimme olemaan Birgitan sisätiloissa (jotka oli muuten viihtyisät). Toisella kerralla vieraillessa M:n kanssa Birgitassa olikin todella hyvä sää ja lämmin. Ja se näkyikin asiakasmäärissä. Saimme silloin tovin odotella, että saimme paikan terassilta (tai ylipäätänsä mistään). Tällöin tyydyimme syömään sämpylät (nekin tosi hyviä), koska lounasruokiin oli tunnin (!) jono.
Birgitasta kävelimme sitten vastikään aukaistuun Hernesaaarenrantaan. Täältä löytyi Konttiterassi (jossa on Robert´s coffee, Hanko Sushi jne) sekä Aurinkoranta (muutamia ravintoloita täälläkin). Robert´s coffeessa aloitimme päivän teehetkeilyn. 

Tässä vaiheessa vatsat olivatkin sopivasti pullollaan ja kävelimme hieman toiselle puolelle Helsinkiä ja suuntasimme Katajanokalle Johan & Nyströmiin. Ja tässä oli kahvila, jonne menen ihan varmasti uudestaankin. Paikka oli todella kiva ja tee hyvää (ja se oli keitetty oikein, vihreä tee ei ollut ollenkaan kitkerää) ja teevalikoima laaja. Tiedän jo sopivan ystävän, kenet vien tänne varmasti.

Teehampaan kolotus oli tässä vaiheessa hoidettu jo aika hyvin kuntoon, mutta päätimme vielä lähteä katsomaan kesän yhden uuden tulokkaan Kahvila Siilin Käpylässä. Tämä pieni ihastuttava kahvila sijaitsi puutalon alakerrassa ja oli todella viihtyisä. Tässä vaiheessa päivä oli jo kääntynyt sen verran lämpimäksi, että mekin nautimme teemme ja kakkupalasen terassilla.

Oli todella hyvä päivä. Tälle kesälle taitaa tulla vielä toinenkin Helsinki-päivä, katsotaan, mitä silloin keksitään.

Ai niin, vanhoja postauksia selaillessa havaitsin, että tämä pikkuruinen blogi täytti juuri 4 vuotta. Paljon on ehtinyt vettä virrata siinä ajassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj