Siirry pääsisältöön

Eiran Sandro: brunssi

Kesäloma on ehtinyt vaihtua arkiseen aherrukseen koulussa. Alkusyksy on aina erityisen työllistävä, mutta nyt lämpimät aurinkoiset illat ovat tuoneet mukavaa vaihtelua työpäiviin. Illalla on voinut todella vaihtaa vapaalle ja nauttia kaupungista ja ulkoilusta.

Ennen töiden alkua ehdimme kuitenkin kokoontua Brunssiryhmämme kanssa ja suunnata brunssille Eiraan. Kokeilussa oli tällä kertaa Sandron kasvisbrunssi, joka kyllä vei kielen mennessään.



Tila oli kiva, kattaus oli kiva, ruoat olivat herkullisia ja niitä oli montaa erilaista. Löytyi niin kylmiä kuin lämpimiä afrikkalaistyyppisiä ruokia. Ahmin itseni niin täyteen kylmistä ruoista, että lämpimiä maistoin vain pikkiriikkisen, koska eihän nyt jälkkäripöytääkään voinut jättää väliin.

 Jälkkäripöydästä löytyikin erilaisia kakkuja, keksejä, juustoja, tuoreita hedelmiä sekä jogurttia + marjoja.

Tämän brunssin jälkeen olo oli tosiaankin täysi. 26,90 euron hinta oli erittäin hyvä. Hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan.

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että tykkäsitte Eiran Sandrosta. Mä olen kuullut, ettei se vedä vertoja alkuperäiselle Sandrolle, joka on kyllä aika mahtava brunssi! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä siis suunnata kokeilemaan alkuperäinenkin, sillä jos se on parempi kuin Eiran, niin se on kyllä sitten t o d e l l a hyvä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …