Siirry pääsisältöön

Kesäloman viimeinen päivä


Viikonloppuna kävimme H:n kanssa ulkona syömässä ja puheeksi tuli kesä ja kesän tekemiset ja se, oliko kesä sellainen kuin olisi halunnut. No, tavallaan tämä kesä on ollut juuri sitä mitä odotinkin (tai no säät ei, mutta se ei mua suuremmin kuitenkaan haitannut). Mutta myönnettäköön, että olisin näiden 10 viikon aikana kaivannut ehkä hieman enemmän vapaa-aikaa. Tai omaa aikaa. Tai aikaa, jolloin oisi ehtinut lukea ja olla ilman keskeytyksiä. No, tuollaisia päiviä ei lapsien paikalla ollessa vaan voi saada ja se on ihan ok. Tosin jo etukäteen odottelen ensi kesää, jolloin suuria raksajuttuja ei ole käynnissä ja mä en ole se pääasiallinen kokki + siivooja + lasten kaitsija.

Lapset kuitenkin suuntasivat perjantaina toiseen kotiinsa ja mä oon aika paljon tykännyt tästä aikuisajasta (plus yksi teini paikalla useimmiten). Aamuteetä ei ole keskeyttänyt kukaan. Yhtään riitaa ei ole tarvinnut ratkaista. Ketään ei oo tarvinnut lahjoa, kiristää, uhkailla syömään. Ja on ollut aikaa olla.

Tänään oli tämän kesäloman viimeinen päivä ja mä oon nauttinut tästä päivästä kyllä aivan mielettömästi. Ensinnäkin sää suosi. Aurinko on paistanut koko päivän, on ollut lämmin, eikä ole edes tuullut. Aamun alotin nauttimalla teestä ulkona (keskellä työmaata, mutta ei haitannut). Lisänä hieman saaristolaisleipää. Nam. Lounaalle polkaisimme pyörillä H:n kanssa Käpylään Kahvila Siiliin. Söimme herkullista kylmää tomaattipohjaista kasviskeittoa (jolla oli oma nimikin, mutta se jo unohtui). Ja jälkkäriksi pala kakkua puoliksi. Koska aikaa oli, poljimme siksakkia Käpylän puutaloja ihastellen ja loppujen lopuksi suuntasimme terassille Vanhankaupungin koskelle. Ja sitten vielä pyörillä kotiin. Matkalla oli kivoja asuinalueita, jokimaisemia, koskia, uimaranta ja paljon ihmisiä nauttimassa auringosta.

Iltapäivällä H lähti oman harrastuksensa pariin ja mä jatkoin pyörällä paikkoihin tutustumista. Poljin lähimmälle (n. 3,5 km) uimarannalle ja kävin jopa joessa uimassa. Alkujärkytyksen jälkeen vesi tuntui jopa aika lämpimältä. Jee!  Rannalla oli ihanan paljon ihmisiä ja joessa riitti uimareita. Hyvä. Loppujen lopuksi kuivattelin itseäni pyyhkeellä lueskellen vielä reilut 2 tuntia.

Ja lisäksi olen ehtinyt juoda tänään vielä lisää teetä (oli ilma kuuma tai kylmä, niin tee tekee aina hyvää) ja lukea. Tälle päivälle löytyi myös hyvä kirja, kirja joka pitää otteessaan ja jonka pariin tekee mieli palata. Hyvähyvä.  Ja iltaa on vielä jäljellä, joten ehdin lukea lisää :)

Ja päivästä tekee hyvän myös se, että huomenna on kiva palata töihin. Onnea on työpaikka, jossa viihtyy.  Ai niin, ja pyöräilykilometrejä tuli 25. Sekin on kiva.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj