Siirry pääsisältöön

Tallinnassa: Rataskaevu 16


Tallinnan minilomalla (sama reissu, missä nautimme Manna La Roosan drinkkejä) onnistuimme löytämään myös tähän asti parhaan ravintolan Tallinnasta. Onneksi Tripadvisor on olemassa, koska muuten emme varmaankaan olisi tätä ihastuttavaa pientä ravintolaa löytäneet. Niin ja ravintola on siis Rataskaevu 16 (sijaitsee myös osoitteessa Rataskaevu 16), mikä aivan ansaitusti komeilee Tripadvisorin ykkössijalla Tallinnan ravintoloista.

Ja mikä tästä paikasta teki niin hyvän? Jo sisään astuessa paikasta henki lämmin tunnelma. Palvelu oli jo tässä vaiheessa hymyilevää ja kaikki vaan niin kohdallaan. Meidän pöytämme sijaitsi yläkerrassa (tai ehkä se määritellään parveksi) ja sieltä kyllä kannattaakin pyytää oma pöytä, jos se on vain mahdollista.  Ja asiat vain paranivat. Palvelu oli e r i t t ä i n hyvää. Parempaa saa kyllä hakea. Tarjoilijat puhuivat myös todella hyvää englantia (ja meidän tarjoilijan viikset olivat i h a n a t), joten kaikki rullasi kivasti.

Alkuun saimme leipää (sairaan hyvää) sekä pienet kokin tervehdykset. Jo tässä vaiheessa olimme aivan myytyjä. Eikä ne loputkaan ruoat saaneet tunnelmaa laskemaan. Söimme kummatkin alkuun keittoa (toinen sipulikeittoa ja toinen kurpitsakeittoa, kummatkin kuulemma tarjoilijan lemppareita, mene ja tiedä sitten). Pääruoaksi H otti hirveä (todella mureaa ja kastike herkullista) ja itse söin pinaattipiirakan (joka taisi maksaa huimat 6 €, mutta oli kyllä jokaisen euron arvoinen ja vähän enemmänkin). Jälkkäriksi nautimme vielä tarjoilijan suosittelemat lämpimät suklaakakut. n a m.

Tämän paikan hinta-laatusuhde oli myös kohdillaan. Ruokien hinta taisi olla suunnilleen 36 euroa (huom! siis kahdelta hengeltä) ja juomatkin olivat aika miellyttävän hintaisia. Tätä paikkaa ei voi kuin suositella.

Jos negatiivista oikein hakemalla hakee, niin paikka on todella suosittu. Mekään emme reilun vuorokauden varoitusajalla onnistuneet saamaan illallisajalle pöytää. Varasimme sen sitten lounaalle seuraavalle päivälle. Ja hyvä että varasimme, paikka oli nimittäin lounaallakin todella täynnä. Luulin muuten tähän hetkeen asti, että Rataskaevu 16:lla on vain facebook-sivut. Mutta kappas, sieltä facebookistahan löytyi myös nettisivun osoitekin. Googlaamalla se ei näköjään tullut vastaan. Joka tapauksessa pöytävaraus onnistui sähköpostitse. 


Tämä on paikka, minkä menemme aivan varmasti kokeilemaan uudestaankin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…