Siirry pääsisältöön

Hello Darling: brunssi


Iso Roba 3-5:ssa sijatiseva Hello Darling oli brunssiryhmämme tämän kuukauden kokoontumispaikka. Paikan päälle suunnatessa keskityin niin ihastuttavaan auringonpaisteeseen, etten meinannut löytää koko paikkaa. Sisäpiha oli hieman kavalasti piilossa (no ei se oikeasti ollut, mä en vain katsellut kunnolla ympärilleni), mutta onneksi toinen brunssiryhmäläinen huomasi minut ja johdatti oikeaan paikkaan.

Hello Darling ihastutti pienuudellaan, sisustuksellaan ja henkilökunnallaan. Tuli jotenkin tosi sympaattinen ja hyväksytty olo. Käyttökielenä paikassa toimii englanti, joka luistikin henkilökunnalta todella hyvin. Paikka on muuten niin pieni, että jos tänne halajaa, kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus. Meidänkin brunssin aikana jokainen pöytä oli koko ajan varattu.

Niin ja tänne kannattaa haluta. Paikan tunnelma vei vaan mennessään. Ja eipä siinä ruoassakaan valittamista ollut. Rankkasimme tämän brunssin toiselle sijalle kokeilemistamme brunsseista. Ja ykköstä onkin paha ohittaa, Sandron vegebrunssi jaksaa ihastuttaa meitä edelleen  (kirjoittelin siitä täällä). Tosin varsinaisestihan kyse ei Hello Darlingissa ole brunssista vaan All Day Breakfastista. Aamiaislautanen valitaan listalta, joka oli myös aika ystävällinen gluteenittomille. Ja mikä parasta, gluteeniton leipä maistui vielä tosi hyvältä (oma kokemukseni gluteenittomista leivistä on aika vähäinen ja yleensä hieman negatiivinen...).

Ennen aamiaislautasen saapumista pöytään saapui joko rahkaa granolalla tai  chian siemenistä tehty, ööh, pudding. Ja olivatpa hyviä. Samoin heti alkajaisiksi saapunut tuorepuristettu mehu (jossa oli ainakin porkkanaa) ilahdutti. Ennen "pääruokaan" pääsemistä saimme myös päivän smoothiet, joissa tällä kertaa oli ainakin banaania ja punajuurta. Makuyhdistelmä ei ihan ehkä meihin osunut, mutta ihan hyvää oli sekin.

Ja sitten se varsinainen lautanen. Itse otin uppomunaversion ja ensinnäkin annos oli todella täyttävä. Toiseksi annos oli todella hyvä. Kolmanneksi se oli vielä monipuolinenkin. Pöytäseurueessamme testattiin myös kukkakaalipizza ja sekin hyväksi todettiin. Omalta lautaseltani löytyi uppomunan lisäksi pekonia, perunoita ja ehkä kikhernekastiketta (en oikeasti tunnistanut sitä, mutta se ehkä maistui kikherneille. Hyvää oli anyway). Salaattia (nam), salsaa ja vesimeloniviipaleita

Hello Darlingin ruoat olivat hyviä ja selkeästi yhteen mietittyjä. Kaikki toimi. Ainoana miinuksena totesimme sen, että mehua tuli ensinnäkin vain yksi lasi ja lisäksi tee/kahvi oli erillishintainen. Sikäli pidimme enemmän noutopöytäbrunsseista, joissa kumpaakin saa santsata mielensä mukaan.  Muuten tällainen lautasajatus toimi itselleni ainakin paremmin. En voinut syödä itseäni aivan yliähkyyn (vaikka läheltä kyllä piti nytkin).

Mutta tätä paikkaa ei voi kuin suositella. Seuraavaksi pitäisi itse käydä testaamassa muutakin kuin aamupalaa. Ei nimittäin lista näyttänyt pahalta ollenkaan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj