Siirry pääsisältöön

Ensimmäisenä adventtina paketoitiin


Nyt se sitten on. Joulukuu. Jotenkin se kuitenkin hiipi salavaivihkaa. Ja ei t o d e l l a k a a n tunnu siltä, että reilun kahden viikon päästä tässä taloudessa joululomaillaan. Ihan hieman kauhistuttaa se ajatus sitä ennen olevasta koesumasta sekä joulujuhlan valmistelusta. Mutta ei pidä ajatella liikaa, hyvin ne sujuu. Ja sitten on kuitenkin ihastuttava joululoma.

Ensimmäisen adventin kunniaksi virittelin  sunnuntaina jouluradion soimaan ja kaivelin talouden tyhjennyttyä (harrastuksiin, synttärijuhliin jne) paketointitarvikkeet esille. Siinä joululauluja kuunnellessa ja teetä juodessa (sekä flunssaa parannellessa) suurin osa joululahjoista päätyikin jo paketteihin. Hyvä niin, koska joulukuun alun kunniaksi olin exäni kanssa teellä ja samalla kummilapsilahjoja hoidettiin eteen päin. Ikävä siis olisi ollut, jos kyseiset paketit eivät olisi olleet vielä valmiita.

Tänä vuonna hankin joulupaperit (vanhojen lisäksi) Ikeasta ja jotenkin tykästyin Ikean värimaailmaan. Sopivan haaleaa ja talvista. Ei niinkään extrajouluista. Päädyin myös käyttämään kaikenlaisia härpääkeitä paketointilaatikosta. Tajusin, että turha niitä on säästellä. Tällä menolla en ikinä käytä niitä. Tänä vuonna siis käytin :).

Nyt kun tulisi vielä vähän lunta ja sääkin muuttuisi jouluiseksi.


Kommentit

  1. Ihanan jouluista tunnelmaa täällä...meilläkin satelee lisää lunta, joten alkaa tuntua joulukuulta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin itse asiassa viikonloppuna siellä suunnalla ihastelemassa lunta. Sopivasti sitä satoi juuri silloin ja pysyikin maassa koko ajan... Täällä keskitytään lähinnä vesisateeseen (tosin tänään paistoi aurinkokin, wow). Pitää yrittää luoda siis sisälle jouluinen tunnelma, koska ulkoa sitä ei ehkä oikein löydy...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…