Siirry pääsisältöön

Kolmantena adventtina kirjoitettiin joulukortteja


Tämä vuosi oli ensimmäinen varmaan tuota 20 vuoteen, kun en askarrellut joulukortteja. Kotikotona askartelin yleensä tammikuussa seuraavan joulun kortit. Sukulaisia oli aika paljon, joten meillä oli äidin kanssa aina kunnon korttipaja pystyssä.

Omat joulukorttini näin aikuisena olen yleensä askarrellut loka- tai marraskuussa. Useampana vuotena askartelin kortteja yhdessä ystäväni kanssa. Joimme glögiä, söimme pipareita ja askartelimme. Ystäväni muutettua toiselle paikkakunnalle jäi tämä perinne harmittavaa kyllä. Tämänkin jälkeen kuitenkin askartelin kortteja useampana vuotena. Tänä vuonna en kuitenkaan jotenkin jaksanut. En jaksanut suunnitella sopivaa mallia eikä tuntunut, että olisi aikaa askarrellakaan. Niinpä päädyin raksaprojektin kunniaksi kokoilemaan sopivan asetelman harkoista, kanervoista ja lyhdyistä. Kuvan taisin ottaa jo lokakuussa ja testailin montaa eri hämärän sävyä. Loppujen lopuksi kuvaksi valikoitui hieman sinertävä hämy. Luntaa ei oltu tässä vaiheessa nähtykään, mutta jotenkin kuvasta tuli sopivan talvinen olo (tosin vähäluminen sellainen).

Sitten vaan vielä kortit tilaukseen ja se oli kyllä kätevää ja helppoa. Jännittäviä hetkiä kuitenkin elettiin siinä vaiheessa, kun joulukuun alussa (15 päivää tilauksesta) kortit eivät vieläkään olleet saapuneet. Ilmeisesti postin lakko vaikutti tähän merkittävästi. Mutta vihdoin ja viimein kortit saapuivat. Tämä viikko oli kuitenkin sen verran kiireinen, että korttien (tai no lähinnä kyllä kuorien) kirjoittaminen jäi sunnuntaille.

No, nyt kortit on viety postilaatikkoon. Jäi vielä vuorokausi aikaakin... :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...