Siirry pääsisältöön

Kolmantena adventtina kirjoitettiin joulukortteja


Tämä vuosi oli ensimmäinen varmaan tuota 20 vuoteen, kun en askarrellut joulukortteja. Kotikotona askartelin yleensä tammikuussa seuraavan joulun kortit. Sukulaisia oli aika paljon, joten meillä oli äidin kanssa aina kunnon korttipaja pystyssä.

Omat joulukorttini näin aikuisena olen yleensä askarrellut loka- tai marraskuussa. Useampana vuotena askartelin kortteja yhdessä ystäväni kanssa. Joimme glögiä, söimme pipareita ja askartelimme. Ystäväni muutettua toiselle paikkakunnalle jäi tämä perinne harmittavaa kyllä. Tämänkin jälkeen kuitenkin askartelin kortteja useampana vuotena. Tänä vuonna en kuitenkaan jotenkin jaksanut. En jaksanut suunnitella sopivaa mallia eikä tuntunut, että olisi aikaa askarrellakaan. Niinpä päädyin raksaprojektin kunniaksi kokoilemaan sopivan asetelman harkoista, kanervoista ja lyhdyistä. Kuvan taisin ottaa jo lokakuussa ja testailin montaa eri hämärän sävyä. Loppujen lopuksi kuvaksi valikoitui hieman sinertävä hämy. Luntaa ei oltu tässä vaiheessa nähtykään, mutta jotenkin kuvasta tuli sopivan talvinen olo (tosin vähäluminen sellainen).

Sitten vaan vielä kortit tilaukseen ja se oli kyllä kätevää ja helppoa. Jännittäviä hetkiä kuitenkin elettiin siinä vaiheessa, kun joulukuun alussa (15 päivää tilauksesta) kortit eivät vieläkään olleet saapuneet. Ilmeisesti postin lakko vaikutti tähän merkittävästi. Mutta vihdoin ja viimein kortit saapuivat. Tämä viikko oli kuitenkin sen verran kiireinen, että korttien (tai no lähinnä kyllä kuorien) kirjoittaminen jäi sunnuntaille.

No, nyt kortit on viety postilaatikkoon. Jäi vielä vuorokausi aikaakin... :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…