Siirry pääsisältöön

Vuosi 2015

Jälleen on aika vuosittaisen katsauksen. Mitä tapahtui vuonna 2015?

Juhlimme vuoden vaihtumista kavereiden kesken. Ensin meitä piti olla vain kaksi pariskuntaa. Parin päivän varoitusajalla ilmaantui yksi kaveri lisää. Vuorokauden varoitusajalla toinen. Loppujen lopuksi illan mittaan seuraan liittyi lisää väkeä niin, että parhaimmillaan meitä taisi olla 12 henkeä koossa.

Mietin montaa eri asiaa, mitä tästä vuodesta voisi kertoa. Tärkeimpänä asiana mieleen nousee kuitenkin se, että tämä vuosi on ollut ystävien/kavereiden (miten kukakin haluaa määritellä) vuosi. Olemme kutsuneet paljon vieraita ja pitäneet illanistujaisia, illallisia, glögi-iltoja jne. Olen käynyt ystävien kera kävelemässä, retkeilemässä, syömässä, teatterissa, museoissa, keikoilla jne. Olen kahvitellut (eli juonut teetä) ja parantanut maailma. Olen käynyt brunsseilla ja kokoontunut lukupiirin kera. 

On myös ihana huomata, kuinka tämä kaveripiiri on kasvanut ja laajentunut. Läheisistä ihmisistä (nyt en laske tähän ollenkaan omaa lähisukuani) löytyy ihmisiä ikähaarukasta 26 - 55. On lapsellisia ja lapsettomia. On sinkkuja ja parisuhteellisia. On miehiä ja naisia. On uusioperheitä, yksinhuoltajia ja ydinperheitä. On työttömiä, yrittäjiä, opettajia ja kaikkea muuta. Ja silti niitä yhdistäviä seikkoja löytyy paljon.

Onnea on ystävät.

Tänä vuonna myös luin paljon ja etsin erikseen aikaa lukemiselle. Merkitsin instagrammiin kaikki lukemani kirjat ja niitä kertyi yllätyksekseni vain 47. Tosin ainakin kahdeksan oli yli 700-sivuisia. Olen myös viettänyt aikaa tv:n ääressä katsoen H:n kanssa Dexteriä (ja kutonut samalla sukkaa).

Ja toki vuoteen mahtui muutto uuteen kotiin. Raksaamista ja siivoamista. Pakkaamista ja purkamista. Kokkailua, lasten kera olemista ja elämistä. Paljon kaikkea.

Vuosi 2015 oli omalla kohdallani hyvä, toivottavasti tämäkin vuosi tuo mukanaan yhtä mukavia asioita.


Edelliset vuosikatsaukset löydät halutessasi alta:
2014
2013
2012
2011

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…