Siirry pääsisältöön

Vuosi 2015

Jälleen on aika vuosittaisen katsauksen. Mitä tapahtui vuonna 2015?

Juhlimme vuoden vaihtumista kavereiden kesken. Ensin meitä piti olla vain kaksi pariskuntaa. Parin päivän varoitusajalla ilmaantui yksi kaveri lisää. Vuorokauden varoitusajalla toinen. Loppujen lopuksi illan mittaan seuraan liittyi lisää väkeä niin, että parhaimmillaan meitä taisi olla 12 henkeä koossa.

Mietin montaa eri asiaa, mitä tästä vuodesta voisi kertoa. Tärkeimpänä asiana mieleen nousee kuitenkin se, että tämä vuosi on ollut ystävien/kavereiden (miten kukakin haluaa määritellä) vuosi. Olemme kutsuneet paljon vieraita ja pitäneet illanistujaisia, illallisia, glögi-iltoja jne. Olen käynyt ystävien kera kävelemässä, retkeilemässä, syömässä, teatterissa, museoissa, keikoilla jne. Olen kahvitellut (eli juonut teetä) ja parantanut maailma. Olen käynyt brunsseilla ja kokoontunut lukupiirin kera. 

On myös ihana huomata, kuinka tämä kaveripiiri on kasvanut ja laajentunut. Läheisistä ihmisistä (nyt en laske tähän ollenkaan omaa lähisukuani) löytyy ihmisiä ikähaarukasta 26 - 55. On lapsellisia ja lapsettomia. On sinkkuja ja parisuhteellisia. On miehiä ja naisia. On uusioperheitä, yksinhuoltajia ja ydinperheitä. On työttömiä, yrittäjiä, opettajia ja kaikkea muuta. Ja silti niitä yhdistäviä seikkoja löytyy paljon.

Onnea on ystävät.

Tänä vuonna myös luin paljon ja etsin erikseen aikaa lukemiselle. Merkitsin instagrammiin kaikki lukemani kirjat ja niitä kertyi yllätyksekseni vain 47. Tosin ainakin kahdeksan oli yli 700-sivuisia. Olen myös viettänyt aikaa tv:n ääressä katsoen H:n kanssa Dexteriä (ja kutonut samalla sukkaa).

Ja toki vuoteen mahtui muutto uuteen kotiin. Raksaamista ja siivoamista. Pakkaamista ja purkamista. Kokkailua, lasten kera olemista ja elämistä. Paljon kaikkea.

Vuosi 2015 oli omalla kohdallani hyvä, toivottavasti tämäkin vuosi tuo mukanaan yhtä mukavia asioita.


Edelliset vuosikatsaukset löydät halutessasi alta:
2014
2013
2012
2011

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...