Pääsiäislomaa on vielä muutama ihana päivä jäljellä. Loman (joka tänä vuonna on, harvinaista kyllä, viisi päivää) ns. suoritusosio on ohi, nimittäin reissu skidien kera kotikotiin on hoidettu. Ja kuten normaalistikin, parin päivän jälkeen ähky on mieletön. Tässä vaiheessa onkin siis hyvä suunnata ajatukset hieman kevyempiin ruokiin ja ottaa taas repertuaariin hieman enemmän kasvispainotteisia ruokia.
Tämän pinaatti-kasvispastan bongasin tämän kevään aikana Kodin Kuvalehdestä. En kuitenkaan muista mistä numerosta, ja koko lehtikin on salaperäisesti kadonnut. Tässä kuitenkin se versio, minkä ohjeesta muistan...
Pinaatti-kasvispasta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200g tuoreita herkkusieniä
n. 0,75 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pakastepinaattipussi
200g ranskankermaa
n. 50g parmesaania raastettuna
n. 1 tl suolaa (maun mukaan)
pari ripausta mustapippuria
n. ½ dl auringonkukansiemeniä
Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne kuumalla pannulla öljyssä. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne pannulle. Paista, kunnes herkkusienet ovat pehmenneet. Lisää aurinkokuivatut tomaatit sekä pakastepinaatti. Paista, kunnes pinaatit ovat sulaneet. Lisää ranskankerma ja parmesaani. Anna kiehua pienellä lämmöllä pari minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kastike ei saa olla liian suolaista, mutta ei kyllä suolatontakaan.
Samaan aikaan, kun teet kastiketta keitä myös spaghetti. Paras aika lienee laittaa spaghetti kiehumaan, kun lisäät pakastepinaatit pannulle. Valuta pasta, sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää auringonkukansiemenet. Tarjoile seuraksi vielä lisää parmesaania.
Tämän pinaatti-kasvispastan bongasin tämän kevään aikana Kodin Kuvalehdestä. En kuitenkaan muista mistä numerosta, ja koko lehtikin on salaperäisesti kadonnut. Tässä kuitenkin se versio, minkä ohjeesta muistan...
Pinaatti-kasvispasta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200g tuoreita herkkusieniä
n. 0,75 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pakastepinaattipussi
200g ranskankermaa
n. 50g parmesaania raastettuna
n. 1 tl suolaa (maun mukaan)
pari ripausta mustapippuria
n. ½ dl auringonkukansiemeniä
Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne kuumalla pannulla öljyssä. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne pannulle. Paista, kunnes herkkusienet ovat pehmenneet. Lisää aurinkokuivatut tomaatit sekä pakastepinaatti. Paista, kunnes pinaatit ovat sulaneet. Lisää ranskankerma ja parmesaani. Anna kiehua pienellä lämmöllä pari minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kastike ei saa olla liian suolaista, mutta ei kyllä suolatontakaan.
Samaan aikaan, kun teet kastiketta keitä myös spaghetti. Paras aika lienee laittaa spaghetti kiehumaan, kun lisäät pakastepinaatit pannulle. Valuta pasta, sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää auringonkukansiemenet. Tarjoile seuraksi vielä lisää parmesaania.
Kommentit
Lähetä kommentti