Siirry pääsisältöön

Treffi Pub & Bistro: Palmubrunssi

Palmusunnuntaina brunssiryhmä suuntasi itään. Tällä kertaa treffasimme Treffi Pub & Bistrossa.http://treffipub.com/fi/brunssi/ Treffipubissa on vaihtuva teemabrunssi ja loogisesti palmusunnuntaina oli vuorossa palmubrunssi. Voisin kuvailla brunssia hyvin pääsiäismäiseksi. Pääruokana oli lammasta ja jälkkärinä mämmijäädykettä.

Toki pöydästä löytyi muutakin. Alkupalana oli lohta, täytettyjä kananmunia, yhdenlaista leipää, paria salaattia, kasvispiirakkaa. Pääruokana oli lammaksen lisänä perunavuohenjuustogratiinia. Ja jälkkäripöydästä löytyi mämmijäädykkeen (mämmi ei ulkonäöllisesti ole helpoin ruoka, luulimme jäädykepaloja ensin jonkinlaiseksi lihaksi) lisäksi myös pashaa.

Minkälainen brunssi sitten oli? Meille jäi ikävä kyllä hieman pettynyt olo. Brunssi oli hinnaltaan 25€, joka on ihan ok hinta. Nyt kuitenkin mielestämme hinta-laatusuhde ei ollut aivan kohdillaan. Brunssiin ei kuulunut mehuja vaan kylmänä juomana oli jäävettä. Teetä ja kahvia löytyi, mutta teevalikoimat olivat kyllä aika mitättömät: pussiteenä maustamatonta mustaa ja maustamatonta vihreää.

Ruoka oli hyvää. Kuitenkin valikoima oli aika suppea. Normaalia ähkyä ei tästä brunssista päässyt syntymään (mikä ei kyllä pakosta ole kauhean paha asia). Palvelu oli ihan ok, mutta jotakin jäimme kaipaamaan. Meitä kyllä tervehdettiin paikalle tullessamme, mutta siihen jäikin kontaktimme henkilökuntaan.

Menisinkö uudestaan? En tiedä. Vaihtuva teema takaa kyllä sen, että tarjoilut vaihtuvat viikottain. Aina kuukauden viimeisenä päivä Treffipubissa on Street Food brunssi, ja se kyllä omalla tavallaan kiinnostaisi.Tämä brunssi ei ikävä kyllä noussut kärkibrunsseihin. Harmi, koska paikan hampurilaiset olivat, edellisen kerran vieraillessani paikassa, todella hyviä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...