Siirry pääsisältöön

Treffi Pub & Bistro: Palmubrunssi

Palmusunnuntaina brunssiryhmä suuntasi itään. Tällä kertaa treffasimme Treffi Pub & Bistrossa.http://treffipub.com/fi/brunssi/ Treffipubissa on vaihtuva teemabrunssi ja loogisesti palmusunnuntaina oli vuorossa palmubrunssi. Voisin kuvailla brunssia hyvin pääsiäismäiseksi. Pääruokana oli lammasta ja jälkkärinä mämmijäädykettä.

Toki pöydästä löytyi muutakin. Alkupalana oli lohta, täytettyjä kananmunia, yhdenlaista leipää, paria salaattia, kasvispiirakkaa. Pääruokana oli lammaksen lisänä perunavuohenjuustogratiinia. Ja jälkkäripöydästä löytyi mämmijäädykkeen (mämmi ei ulkonäöllisesti ole helpoin ruoka, luulimme jäädykepaloja ensin jonkinlaiseksi lihaksi) lisäksi myös pashaa.

Minkälainen brunssi sitten oli? Meille jäi ikävä kyllä hieman pettynyt olo. Brunssi oli hinnaltaan 25€, joka on ihan ok hinta. Nyt kuitenkin mielestämme hinta-laatusuhde ei ollut aivan kohdillaan. Brunssiin ei kuulunut mehuja vaan kylmänä juomana oli jäävettä. Teetä ja kahvia löytyi, mutta teevalikoimat olivat kyllä aika mitättömät: pussiteenä maustamatonta mustaa ja maustamatonta vihreää.

Ruoka oli hyvää. Kuitenkin valikoima oli aika suppea. Normaalia ähkyä ei tästä brunssista päässyt syntymään (mikä ei kyllä pakosta ole kauhean paha asia). Palvelu oli ihan ok, mutta jotakin jäimme kaipaamaan. Meitä kyllä tervehdettiin paikalle tullessamme, mutta siihen jäikin kontaktimme henkilökuntaan.

Menisinkö uudestaan? En tiedä. Vaihtuva teema takaa kyllä sen, että tarjoilut vaihtuvat viikottain. Aina kuukauden viimeisenä päivä Treffipubissa on Street Food brunssi, ja se kyllä omalla tavallaan kiinnostaisi.Tämä brunssi ei ikävä kyllä noussut kärkibrunsseihin. Harmi, koska paikan hampurilaiset olivat, edellisen kerran vieraillessani paikassa, todella hyviä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…