Siirry pääsisältöön

Sandron Marrakech Madness Brunch

Huhtikuussa brunssiryhmän kuukausittainen brunsseilu sijoittui Kallion Sandroon. Kesällä kävimme testaamassa Eiran Sandron vegebrunssin muodossa. Täältä voit lukea, mitä tykkäsimme siitä.

Marrakech Madness sai meiltä oikein hyvät arvosanat. Ruoka oli hyvää ja valikoima oli laaja. Itse henkilökohtaisesti viehätyin jälleen kerran enemmän alkuruokapöydästä. Salaatteja, leipää, hummusta, muita kastikkeita, oliiveja jne. Todella hyviä. Alkupalojen kanssa nautimme myös (hintaan kuuluvaa) skumppaa sekä punajuurimehua. Hintaan kuuluivat myös appelsiini- ja omenatuoremehut.

Jo alkupalojen jälkeen oli aika täysi olo, mutta pääruoat olivat vielä jäljellä. Pöydästä löytyi erilaisia Pohjois-Afrikkalaisia ruokia. Oli lihallisia ja lihattomia versioita. Muun brunssiseurueen mukaan lammas oli todella herkullista, itse tyydyin falafeleihin, jotka nekin olivat aika herkkuja.

Ja viimeiseinä vielä jälkkäripöytä. Katsokaa itse, eikö olekin aika mieletön:

Jälkkärien kera muut seurueesta nauttivat kahvia (oli kuulemma hyvää) ja itse yritin minttuteetä (joka ei oikein osunut muhun). Teen aiheutuma pettymys kuitenkin hävisi täysin maistellessa maittavia jälkkäreitä.

Mitäs muuta? Palvelu oli hyvää ja iloista. Pöydästä korjattiin useampaan otteeseen likaiset lautaset pois. Itse paikka oli kuitenkin hieman ahdas. Pöydät olivat tiiviisti (ja kannatti ollakin, tämä paikka on todella suosittu... Pöytävaraus siis kannattaa tehdä ehdottomasti) ja väenpaljous aiheutti ruuhkaa ja jonoja. Meteli nousi myös aika kovaksi. Eiran Sandrosta meille kaikille oli jäänyt hieman rauhallisempi ja hiljaisempi mielikuva. Brunssi maksoi 28,50 € ja oli kyllä hintansa arvoinen.

Ilmeisesti muuten vastoin yleistä mielipidettä, me tykättiin enemmän Eiran Sandron vegebrunssista kuin tästä lihaisesta versiosta. Mutta Sandron brunssi on kyllä selkeästi mennyt eteenpäin kolmessa vuodessa. Kolme vuotta sitten Sandro ei saanut brunssin osalta multa kauheita kiitoksia (voit lukea siitä täältä, mutta vanhentunutta tietoa se nyt on). Konsepti onkin muuttunut sen jälkeen ja mielikuvat ovat nyt kyllä aivan erilaiset. Tällä hetkellä voin suositella Sandroa ehdottomasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...