Siirry pääsisältöön

Viikonloppureissu mökillä


Kuten viime postauksesta saattoi päätellä, viime viikko oli stressaava, kiireinen ja kaikin puolin normaali toukokuun lopun viikko koulumaailmassa. Niinpä jo etukäteen olimme päättäneet ottaa arvioinnin loputtua irtioton arjesta. Perjantaina keräilimmekin alamittaiset kyytiin ja suuntasimme vuokramökille (samalle alueelle kuin viime kesänäkin).

Tälläkään kertaa sää ei oikein suosinut. Viime viikon helteen (kai sellainen oli, enkä vain kuvitellut) jälkeen +16 oli aika hyinen lämpötila. Fiksuna ihmisenä olin kuitenkin pakannut jokaiselle lämmintä vaatetta mukaan ja loppujen lopuksi ei paleltu kuin ensimmäinen yö.

Viikonloppuna ehdittiin loppujen lopuksi yllättävän paljon. Soudeltiin, ongittiin (aikuiselämäni ensimmäinen kala saatu! Tosin päästin pienen ahvenen kyllä takaisin järveen samantien.), paistettiin makkaraa, grillattiin, katsottiin futista, paahdettiin vaahtokarkkeja takassa, saunottiin. Alamittaiset kävivät myös pulahtamassa järvessä (me aikuiset pelättiin kylmyyttä sekä hyttysiä). Viikonloppuna ehdin myös pitkästä aikaa lukemaan kirjaa.

Ongittujen ja vapautettujen (yksikään ei ollut syötävän kokoinen) kalojen lisäksi näimme viikonloppuna myös monta vesilintua. Pääsimme myös näkemään joutsenen, joka juoksi veden pintaa pitkin ennen lentoon lähtöä. Lisäksi pääsimme tutkailemaan lähistöltä vaskitsaa (raajaton lisko kuten wikipedia tiesi meille kertoa, vaikka erheellisesti luulimme sitä ensin käärmeeksi).

Reissu oli hyvä. Ja kesäloma on suorastaan hämmentävän lähellä.
Tässä vielä kuva suopursusta, joita oli järven rannassa paljon. Alppiruusupuistoreissun yhteydessä opin muuten senkin, että suopursu kuuluu myös alppiruusujen lajikkeisiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj