Siirry pääsisältöön

Aamuisin


Tänään aloitin päiväni aamukahvilla eli siis teellä terassilla. Aurinko paistoi ja varjossa on huikeat +10C. Terassilla tarkeni auringon lämmössä kuitenkin hyvin. Linnut visersivät. Lokit huutelivat jostakin pellolta. (Miksi muuten aamukahvilla kuulostaa jotenkin paljon paremmalta kuin aamuteellä?)

Päässä soi Zen Cafén Aamuisin. Juuri sopiva aamufiilikseen. Jotenkin kyseinen kipale kuvaa myös hyvin tätä kohtaa elämästä, vaikkei aivan kirjaimellisesti.

Toistaiseksi talossa on vielä hiljaista (mitä nyt tuuli ulvoo ikkunaan). H lähti yhden kanssa stadicupiin jo aiemmin, muut nukkuvat vielä.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän miellän itseni aamuihmiseksi. Heräämisajassa se ei kyllä näy. Jos joku (kello, aurinko, joku muu) ei herätä, niin nukun kyllä vallan kevyesti ysiin tai kymppiin. Mutta jos jokin havahduttaa, niin herääminen on useimmiten aika helppoa tapahtui se sitten klo 7.00 tai hieman aiemmin (mutta joku raja kuitenkin). Koen nauttivani aamuista tietyllä tavalla eniten, varsinkin näin lomalla. Lomalla aamuisin on helpointa ottaa omaa aikaa vain itselle. Olla rauhassa ja nauttia. Toisaalta aamuisin on myös helpointa olla tehokas. Töissä teen mieluummin suunnittelutyöt aamuisin ennen tunteja kuin iltapäivisin tuntien jälkeen.

Nyt otan kuitenkin vielä vähän aikaa itselleni ennen kuin muu talo herää. Katselen kasveja. Kuuntelen lintuja. Annan tuulen puhaltaa hiuksia. Loma <3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...