Siirry pääsisältöön

Kesän salaatteja

Grillailujen yhteydessä ja muutenkin ollaan nyt pari viikkoa harrastettu erilaisia salaatteja. Hyvä niin, sillä NYCin reissusta pari ylimääräistä kiloa ilmaantui mukaan. Kohti kevyempää elämää siis taas.

Viime kesäinen halloumi-mansikkasalaatti on ollut edelleen aika pop (viimeksi lisäsin soppaan vielä yli jääneet persikat, toimi nekin). Resepti löytyy täältä. Halloumi on päässyt tänä kesänä myös tomaatin kaveriksi.

Halloumi-tomaattisalaatti

1 pkt halloumia
4 - 5 hyvin kypsynyttä tomaattia
nippu persiljaa
nippu basilikaa (tätä yrteistä eniten)
nippu timjamia
nippu ruohosipulia 
(tai sitten mitä yrttejä nyt keltäkin sattuu löytymään)
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl öljyä
suolaa + mustapippuria

Paista halloumi ja pilko se pieneksi. Pilko tomaatit myös kohtuullisen pieniksi (itse laitoin lohkoiksi ja lohkot puoliksi). Sekoita tomaatit ja halloumi keskenään sekä lisää pieneksi silputut yrti ja silputtu valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja lisää vielä öljy. Sekoita sekä mausta suolalla + pippurilla.

Hesarista taisin bongata tämän fetaisen salaatin reseptin
Vesimeloni-fetasalaatti

n.200g baby-pinaattia
pala vesimelonia
1-2 avokadoa
hieman limettimehua
200g fetajuustoa
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa

Asettele pinaatit tarjoiluvadille. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado ja lisää päälle limetinmehua (tai limemehua, tai sitruunamehua). Asettele pinaattien päälle. Pilko vesimeloni ja heitä sekaan. Murustele feta salaattiin ja rouhi hieman pekaanipähkinöitä ja lisää nekin. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...