Siirry pääsisältöön

Kesän salaatteja

Grillailujen yhteydessä ja muutenkin ollaan nyt pari viikkoa harrastettu erilaisia salaatteja. Hyvä niin, sillä NYCin reissusta pari ylimääräistä kiloa ilmaantui mukaan. Kohti kevyempää elämää siis taas.

Viime kesäinen halloumi-mansikkasalaatti on ollut edelleen aika pop (viimeksi lisäsin soppaan vielä yli jääneet persikat, toimi nekin). Resepti löytyy täältä. Halloumi on päässyt tänä kesänä myös tomaatin kaveriksi.

Halloumi-tomaattisalaatti

1 pkt halloumia
4 - 5 hyvin kypsynyttä tomaattia
nippu persiljaa
nippu basilikaa (tätä yrteistä eniten)
nippu timjamia
nippu ruohosipulia 
(tai sitten mitä yrttejä nyt keltäkin sattuu löytymään)
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl öljyä
suolaa + mustapippuria

Paista halloumi ja pilko se pieneksi. Pilko tomaatit myös kohtuullisen pieniksi (itse laitoin lohkoiksi ja lohkot puoliksi). Sekoita tomaatit ja halloumi keskenään sekä lisää pieneksi silputut yrti ja silputtu valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja lisää vielä öljy. Sekoita sekä mausta suolalla + pippurilla.

Hesarista taisin bongata tämän fetaisen salaatin reseptin
Vesimeloni-fetasalaatti

n.200g baby-pinaattia
pala vesimelonia
1-2 avokadoa
hieman limettimehua
200g fetajuustoa
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa

Asettele pinaatit tarjoiluvadille. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado ja lisää päälle limetinmehua (tai limemehua, tai sitruunamehua). Asettele pinaattien päälle. Pilko vesimeloni ja heitä sekaan. Murustele feta salaattiin ja rouhi hieman pekaanipähkinöitä ja lisää nekin. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…