Siirry pääsisältöön

Pizzalauantai

Viikko sitten pizzakivi kaivettiin esiin vaatekaapin ylähyllyltä (se ei oikein mahdu styroksilaatikossaan muualle) ja laitettiin lämpiämään uuniin. Aamulla olin vaivannut urakalla pizzataikinaa monitoimikoneessa ja laittanut sen terassille nousemaan koko päiväksi (jos olisi ollut pakkasta, jääkaappiin olisi raivattu taikinakulholle tilaa). Ohjeen löydät täältä

Illalla pyörittelin pizzataikinasta palleroita, joista kuusi päätyi pakkaseen ja neljä leivottiin. Tällä kertaa teimme pizzat H:n kanssa kahdestaan kahden alamittaisen pelatessa samalla Wiitä (yksi oli yökyläilemässä). Tätä konseptia on testattu nyt kaksi kertaa ja se on ollut toimivin. Kaikkeen muuhun ruoanlaittoon lapset osallistetaan, mutta näköjään pizzat uppoavat paremmin, jos eivät ole niin selvillä siitä, mitä niissä on.

Aiemmin jokainen sai täyttää itse oman pizzansa ja lopputuloksena oli, nooh, aika kuivia pizzoja. Tomaattikastiketta laitettiin niin vähän kuin mahdollista, samoin juustoa. Yksi ainoa uskalsi laittaa pizzaansa kunnolla täytteitä ja tämä tyyppi yleensä omastaan tykkäsikin. Muut eivät... Ja koska ne pizzat olivat niin kuivia, niin ne eivät aikuisiinkaan oikein uponneet.

Tässä uudessa konseptissa olemme tehneet neljä erilaista pizzaa, joista alamittaiset saavat ensin valita omat palansa. Näin kahden kokeilukerran jälkeen tämä konsepti on osoittautunut toimivaksi. Krantuinkin on pistellyt poskeensa pizzapalat hyvällä ruokahalulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …