Siirry pääsisältöön

Joulukalentereita

Tänä vuonna oli monta erilaista suunnitelmaa skidien joulukalenteriin. Yksi vaihtoehto oli helpolla pääseminen ja suklaakalentereiden hankkiminen, mutta se tuntui kuitenkin vähän tylsältä (lisäksi skideillä on äidillään suklaakalenterit, joten suklaatakin tulee anyway). Huomattavasti haastavampi suunnitelma oli pussukkakalenteri, jossa on joka päivälle yksi "luukku", jonka saa vuorotellen avata yksi skideistä. Tämän jälkeen mietittiin, vihjekalenteria, jossa jokaiselle päivälle olisi vihje ja yllätys löytyy sitten jostakin päin taloa. Tämä "aarrejahti" innosti meitä itseämme eniten (ja tiedettiin lapsiinkin sen uppoavan), mutta suunnitteluun käytettävä aika oli todellakin kortilla.
Loppujen lopuksi suunnitelma hieman yksinkertaistui ja päädyttiin siihen, että joulukalenteri avautuu  vain niinä viikonloppuina, kun skidit ovat täällä (arki-iltaisin, on tuhat eri harrastusta ja skidit ovat siellä sun täällä riippuen päivästä ja viikosta, päätettiin siis skipata nekin päivät). 

Viikonloppuisin löytyy keittiön seinältä kuori aina yhtenä päivänä yhdelle lapselle. Kuoressa on vihje, joka ei toivottavasti avaudu ensimmäisellä arvauksella. Vihjeen osoittamassa paikasta löytyy sitten jokin ylläri. Ainakin näin ekan viikonlopun perusteella tämä joulukalenteri on toiminut. Lisäksi se antaa meille aikuisille hieman armonaikaa. Seuraavien yllätysten suunnitteluun on hieman aikaa. Tai ei ne yllätykset vaan ne vihjeet ovat aikaa vaativia. 

Tänä vuonna sain myös itse ihanan joulukalenterin Kumpupilveltä. Tämä joulukalenterin luukut sisältävät teetä. Mikä voisi olla sen parempaa kuin jokaiselle aamulle erilainen teemaistiainen. Aivan täydellistä. Tai siis täydellistä tällaiselle teehiirelle, joka vetäisen joka aamu teekupposen oli tilanne mikä tahansa. Näiden neljän aamun aikana on tullut vastaan jo pari todella hyvää teetä ja ainakin yksi ennakkoluulokin on murrettu (tai vanha huono kokemus kumottu, jasmiinitee voi ollakin hyvää :) ). Kiitokset kovasti Kumpupilvelle :)


Kommentit

  1. Ole hyvä vaan! :) Mukavaa, että tykkäät teekalenterista! Mä tein itselleni myös vastaavan mustasta teestä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…